VEP F7 verliest ondanks goed spel

Er gaat zo waar weer een beetje regelmaat komen in de competitie. Afgelopen zaterdag mocht de F7 opnieuw zijn opwachting maken bij VEP om een wedstrijd te spelen. Nu weer op het gebruikelijke tijdstip van 10:45. Er was weer twee keer getraind de week ervoor, dus het ritme is ook weer terug bij de jongens. Reden genoeg om vol vertrouwen de wedstrijd tegen koploper Alphen tegemoet te treden. Helaas zonder Ramon, want die was door de griep geveld.

Met Levi in de goal kon de ploeg aan de slag. Vanaf het begin van de wedstrijd liet VEP zien dat ze het passen goed onder de knie hebben. De meest prachtige driehoekjes werden gemaakt en met veel overzicht werden aanvallen opgebouwd. Willem stond weer te gloeien van trots doordat hij zag dat de trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. Helaas lukte het echter niet om de aanvallen ook af te ronden met een doelpunt. Joris, Milan en ook Hoessein hadden geregeld een kans, maar op het eind ontbreekt het dan net aan de scherpte om de bal er in te poeieren. Ondertussen was Alphen ook geregeld gevaarlijk, maar werd er goed verdedigd door VEP. Bij een corner van Alphen ging het echter heel onverwacht mis. De bal draaide zonder dat iemand hem aanraakte zo het doel in. Levi kon er niets tegen beginnen. Dus ondanks al het goede spel, stond het opeens 0-1 voor Alphen. De rest van de eerste helft vertoonde hetzelfde beeld, VEP speelde opbouwend, maar het lukte niet om een doelpunt te maken. En Alphen die als team niet zo heel bijzonder speelde, maar wel een paar zeer goede spelers in zijn gelederen heeft, werd af en toe gevaarlijk en was dan wel effectief. Een foutje in de verdediging van VEP en opeens stond het 0-2. Levi was kansloos bij het schot hoog in het doel

Met deze achterstand gingen we de rust in. Nog was er niets verloren, want de ploeg had wel voor hetere vuren gestaan. In de uitwedstrijd tegen Alphen werd een 3-0 achterstand weggewerkt tot een 3-3 gelijkspel. Dus vol goede moed gingen de helden weer het veld op. Toch liet de tweede helft wel een heel ander beeld zien dan de uitwedstrijd in Alphen, op de één of andere manier blijft de ploeg hangen in het (weliswaar prachtig) overspelen, maar er is niemand die gewoon eens even onbesuisd op doel schiet. Er werd wel gejaagd op een doelpunt, maar elke aanval stierf in schoonheid. En natuurlijk ontstaan er dan gaten in de verdediging en kon Alphen profiteren. Dus in plaats van de aansluitende treffer, werd de 0-3 en later ook de 0-4 gemaakt. Helaas dus geen prachtige inhaalrace, maar een afgetekende nederlaag. Ondanks dit verlies heb ik er alle vertrouwen in dat dit weer een leerfase is waar de ploeg straks sterker uit gaat komen. En gelukkig werden de penalty’s wel gewonnen.