Een spannend gelijk spel

Zaterdagochtend 16 maart in alle vroegte komen de Veppers van F7 om 07:45 bijeen om te vertrekken richting Alphen a/d Rijn om het om 09:00 op te nemen tegen de Alphense Boys F8, de huidige nummer 2 uit de poule. We hebben nog niet eerder tegen ze gespeeld dus benieuwd wat ons te wachten staat. Iedereen is present, sommigen net aan hersteld van de laatste griepepidemie, maar ze hebben er weer zin in. Het wordt tijd om weer eens een potje te winnen of in elk geval, niet te verliezen. De laatste paar partijen gingen qua scores even wat minder goed en de koppositie in de poule hebben we uit handen moeten geven maar dat mag de pret niet drukken.

Gespeeld wordt er op veld 13A direct achter de kleedkamers. Er staat een frisse wind maar het is gelukkig droog. We beginnen ruim op tijd dus even voor 09:00 laat de jeugdige scheidsrechter het spel beginnen. Coach/begeleider Robert lijkt zowaar een heuse opstelling bedacht te hebben en iedereen staat keurig opgesteld met Noah op doel, geheel vrijwillig voor de hele wedstrijd. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld dus 2 wissels. De aftrap wordt genomen door VEP. De Alphense Boys duiken echter gelijk op de bal af en proberen een snelle openingsscore te bewerkstelligen. Ze sprinten met bal op het doel van Noah af en proberen te scoren. Helaas voor ze is Noah niet van gisteren en deze weet zeer deskundig een vroege achterstand te voorkomen.

De Veppers zijn in het begin nog niet helemaal in hun beste doen en lijken nog even te moeten wennen aan het snelle spel van de tegenstander. Alphense Boys voert diverse charges uit op het doel in de openingsfase maar gelukkig zijn ze niet erg trefzeker. Ook Noah zorgt er natuurlijk zeer goed voor dat de bal uit het doel blijft. Langzamerhand krijgt VEP wat meer grip op het spel en begint weer leuk over te spelen om zich zo langzaam naar het doel van de tegenstander te bewegen. In het doel bij Alphense Boys staat een stevige doelman waar je ook niet heel makkelijk langs komt. Een enkele doelpoging wordt dan ook prima tegen gehouden. Ook verdedigend staan de Alphense Boys hun mannetje en Levi doet verwoede pogingen om zich tussen hun door te manoeuvreren. Met Ramon en Joris om hem heen moet daar toch een keer door te komen zijn.

VEPF7-actie-AlphenseBoys

Maar dan, in de 12de minuut, lijkt het geluk van VEP even op te zijn. Een simpel schot op doel glijdt helaas tussen de benen van Noah door. Het staat 1-0. Hopelijk zet dit niet de deur open voor meer. Gelukkig blijkt dit niet het geval. VEP gaat steeds beter voetballen en Levi, Hoessein en Joris zijn regelmatig voorin actief. Ook Milan staat te wachten op dat ene moment waarbij hij een verwoestend schot op doel kan lossen. Ondertussen komen de Alphense Boys steeds minder makkelijk bij ons doel door goed verdedigend werk van Gunbee en Waling. Ramon is als vanouds lekker aan het storen in het middenveld en Theo laat mooie bewegingen zien, niet bang voor de soms aardig grote tegenstander.

Beide ploegen houden elkaar mooi in evenwicht en het is erg spannend. En dan in de 18de minuut wordt eindelijk het harde werken van VEP beloond. Opnieuw een offensief richting doel waarbij Levi de bal ineens goed voor z’n voeten krijgt. Hij haalt uit en knalt de bal lekker in het doel. Het was al weer even geleden dat er gescoord werd door F7 dus iedereen is enthousiast. Met 1-1 gaan we de rust in.

In de rust wordt de ploeg toegesproken door Robert en Willem om zo nog enige tactiek erin te prenten. Vooral naar voren toe over spelen is de boodschap. Hopelijk blijft het hangen.

In de tweede helft begint het een beetje te regenen maar het zet gelukkig niet echt door. Waar de Alphense Boys in het begin van de eerste helft de overhand leken te hebben zijn de twee ploegen nu aardig aan elkaar gewaagd. Over en weer worden diverse aanvallen opgezet richting de doelen maar het net wordt niet gehaald. De coaches aan de kant van de lijn laten zich geregeld horen om zo e.e.a. bij te sturen waar nodig. Het Alphense team moest constant ‘drukzetten, drukzetten, drukzetten’ van hun coach. Of dit nu echt helpt is maar de vraag. Vandaag leverde het maar 1 doelpunt op.

Ondertussen wordt er nog fel gevochten om de bal waarbij Joris helaas bij een actie een flinke tik op z’n voet te verwerken kreeg. Net tussen scheenbeschermer en schoen in. Vervelende plaats maar na een kleine blessurebehandeling kon hij weer verder spelen. De laatste 5 minuten verliepen wat rommelig. Ramon’s energie was op en die stond al een tijd wissel. De bal kwam gevaarlijk dicht in de buurt van het doel en de Veppers wisten ‘m niet goed uit het strafschopgebied weg te krijgen. De Aphense Boys roken hun kans en probeerden allemaal op het doel te schieten. Noah bleef gelukkig alert en Gunbee stortte zich vol overgave op een tegenstander om zo een tegendoelpunt te voorkomen. De Aphenese Boy lande daarbij boven op z’n hoofd en dit kwam wat hard aan. Het gevaar was echter wel geweken dus de actie was effectief. Gunbee viel hierdoor in de slotfase nog wel uit en ook Joris kreeg nog even last van z’n knie. Dus Ramon er nog even weer in en zo werd de wedstrijd uit gespeeld.

Het blijft 1-1 bij een zeer spannende wedstrijd. Goed gedaan.

 

VEPF7-actie-AlphenseBoys2