De F7 wint wél in stadsderby van Woerden

Na opnieuw een afgelaste wedstrijd, leek er afgelopen zaterdag geen vuiltje aan de lucht om de wedstrijd tegen Woerden niet door te laten gaan. Hooguit een paar minuscule sneeuwvlokjes, maar gelukkig werd dat geen sneeuwstorm. De jongens konden dus aan de bak tegen de nog onbekende ploeg van Woerden. Doordat er een paar wedstrijden waren afgelast, waren we Woerden nog niet tegengekomen deze competitie. In deze poule is echter iedereen (behalve Sportlust) aan elkaar gewaagd, dus het kon nog wel eens een zware dobber worden. En bij zware dobbers neemt Noah graag zijn verantwoordelijkheid om het VEP doel te gaan verdedigen. We konden dus aan de slag.

Waar onze helden in de beginfase nog wel eens moeite hebben om op gang te komen, gingen ze nu meteen na de aftrap onder aanvoering van uitblinker Levi, vol in de aanval. Na een halve minuut was de F7 al gevaarlijk geweest voor het doel van Woerden en was er een corner versierd die Levi mooi voor de goal slingerde. Er hoefde maar een been van een Vepper (of een Woerdenaar) tegenaan gezet te worden voor een doelpunt. Helaas kregen we deze droomstart niet, maar konden we verder volop genieten van het goede samenspel en de inzet van onze jongens. Er werden mooie passes gegeven, en er werd af en toe weer met wat lef gespeeld. En iedereen deed goed mee en verdedigde mee. Aanvaller Joris kwam geregeld terug om de bal op te halen en Levi leek wel overal op het veld te lopen. Er moest ook wel degelijk verdedigd worden, want Woerden stond zeker zijn mannetje en was regelmatig gevaarlijk voor de goal van Noah. De achterhoede van VEP was echter zeer goed bezig: Theo en Gunbee als rustpunten achterin en Waling vlak daarvoor. En ook Ramon was duidelijk weer hersteld na zijn fikse griep, hij pakte veel ballen af op het middenveld en was ook vaak voorin te vinden. Langzaamaan kreeg VEP grip op de wedstrijd en was het een kwestie van tijd dat het eerste doelpunt zou vallen. Want al gauw hadden onze helden ook al door dat de keeper van Woerden niet zo goed was als onze Noah. Bij een verdwaald schot van Gunbee had hij het al moeilijk. En ook het uitschieten ging niet zo best. Vlak voor tijd kon Joris dan ook profiteren van een minder goede uittrap van de keeper. Joris was alert, kreeg de bal in de voeten, liep een paar meter met de bal aan de voet richting doel en schoot feilloos in: 1-0 voor VEP! Na een periode zonder doelpunt was Joris dolblij met zijn goal en de rest van het team en de supporters ook.

In de tweede helft begon VEP wat afwachtend, ze leken al een beetje moe van het harde werken in de eerste helft. Willem en Robert moesten dan ook veel roepen om de boel weer een beetje op gang te krijgen. Na een minuut of 5 begonnen de helden weer wat wakker te worden en begon de aanval weer te lopen. Geregeld werden Milan en Hoessein bereikt die in de aanval stonden. En door het vele aanvallen verdiende VEP vlak achter elkaar twee corners. De eerste werd door Ramon genomen, die de bal net niet hoog genoeg voor de goal kreeg om Gunbee te bedienen die naar voren was gestuurd vanwege zijn goede kopkracht. Vlak daarna mocht vaste cornernemer Levi de bal nemen. Hij slingerde hem weer prachtig voor het doel en daar stond Ramon die met zijn knie de bal in het doel werkte. Prachtige goal en dit leverde weer wat rust op aan de kant, want twee doelpunten marge is wat prettiger dan één. Vanaf dat moment was het hek van de dam en rook VEP bloed. Iedereen ging op jacht naar nog een doelpunt. En opnieuw werden er prachtige voorzetten gegeven en was Milan nog een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel. Levi opende nog een paar keer zijn trukendoos en passeerde een paar man. Ook Waling ging steeds meer naar voren. Door het vele aanvallen ontstonden er wel wat gaten in de verdediging. Waar Noah het tot dan toe nog relatief rustig had gehad, moest hij nu nog even vol aan de bak. Met drie prachtige reddingen, waaronder een mooie duik, voorkwam hij dat Woerden terug kon komen in de wedstrijd. Vlak hierna blies scheids Roel (onze vaste scheids Ron had een goede invaller geregeld) af en konden we de overwinning gaan vieren. Het was een prachtige pot en de F7 liet zien dat Woerden best verslagen kan worden.