Soms zit het mee, soms zit het tegen

Zaterdag 6 april, ’s ochtends om 10:00 verzamelen we ons bij VEP. Vandaag spelen we weer tegen Alphense Boys F8. 3 weken geleden speelden we bij de ABs een spannend 1-1 gelijkspel. We zullen zien wat vandaag gaat brengen. Het zonnetje schijnt in elk geval maar de leggings blijven nog even in gebruik want het is maar een paar graden boven nul.

Iedereen is aanwezig inclusief beide coach/trainers natuurlijk mentaal bijgestaan door diverse ouders. Alphense Boys staan wederom op om 7 tegen 7 te spelen en dus hebben beide teams 2 wissels.

Scheidsrechter Ron laat de wedstrijd om 10:45 beginnen en VEP laat zich deze keer niet gelijk verassen na de aftrap. De bal wordt gelijk opgepakt en naar het doel van de ABs geleid. Binnen 15 seconden is er al een schot op doel gelost. Helaas geen vroege openingstreffer maar de eerste corner kan al binnen een minuut genomen worden. Cornerspecialist Levi legt aan en probeert de bal voor het doel te krijgen. Helaas krijgt niemand ‘m er (per ongeluk) in. Dat was in elk geval al een spannende eerste minuut. Meestal moeten onze veppers er even inkomen maar daar lijkt vandaag geen sprake van. Hopelijk houden ze dat vol.

Alphense Boys herpakken zich snel en proberen naar het ander doel te komen. Dat valt nog niet mee want VEP staat goed te spelen en heeft regelmatig bal bezit. Al snel gaat de bal weer richting het goede doel en er ontstaat een prachtkans voor Milan. Helaas mist het schot net wat scherpte en is zo een makkelijke prooi voor de goede keeper van de ABs. Zo gaat het een tijdje door. Door een overtreding ontstaat er een vrije trap redelijk dicht bij het doel die door vrijetrap specialist Waling genomen gaat worden. Het harde schot gaat helaas net naast. Vooral op het middenveld wordt er hard gestreden. Het overspelen gaat prima en Ramon doet z’n uiterste best om het de ABs zo moeilijk mogelijk te maken zodra zij in balbezit zijn en dat lukt ook aardig. In de verdediging voornamelijk Gunbee en Waling en daar komen de ABs maar moeilijk voorbij. ABs heeft echter wel een paar goede spelers. Allen hebben een rugnummer en nummer 5 komt zelfs 2 keer voor. Misschien telt die wel voor 2 of zou die toch van een ander team zijn? Voetballen kan ie wel en is ook diverse keren gevaarlijk in de buurt van het VEP doel. Gelukkig hebben we altijd nog Noah die diverse reddingsacties uitvoert. De bal gaat er echter niet in.

M.n. in de eerste helft werden er veel corners gespeeld. Dit leverde gevaarlijke situaties voor het doel op maar lang weten de veppers de bal uit het doel te houden. Tot aan de 18de minuut want dan valt helaas het eerste tegendoelpunt, wederom uit een corner situatie. Onoverzichtelijk en voor je het weet tikt iemand ‘m erin. Alphense Boys ruiken kansen en creëren binnen de kortste keren weren een corner waar uit gescoord wordt. 0-2.

Ondertussen is de speeltijd van eerste helft eigenlijk al voorbij maar Ron laat nog even doorspelen. Misschien dat VEP nog terug kan komen. Helaas valt in de laatste minuut van de eerste helft ook nog de 0-3 door een hard schot van een Alphense Boy vlak bij doel . Zo gaat het wel hard.

In de rust geen ouders in de kleedkamer dus de jongens worden even goed toegesproken om de tactiek voor de tweede helft te bespreken. Ze zullen even aan de bak moeten.

Met de wind nu in de rug zou het voor de veppers wat makkelijker oprukken naar het doel moeten zijn. Wellicht dat ze daar van kunnen profiteren. De tactiek bespreking lijkt wat vruchten af te werpen want alle spelers lijken zich aan een bepaalde opdracht te houden m.n. om op een bepaalde positie te blijven. Er vallen zo wat minder snel gaten in bijv. de verdediging en spelers zijn ook wat beter aanspeelbaar. Helaas leidt het nog niet tot doelpunten maar er ontstaan wel diverse kansen. Een aantal combinaties tussen Joris en Milan gaan al wat beter en Milan krijgt diverse kansen om een schot te wagen en doet dat dan ook. Eén keer zelfs snoeihard boven de kruising. Een half metertje lager en het was een prachtige goal.

Er zijn zo nog een paar spannende momenten en er wordt echt lekker gespeeld door VEP in de tweede helft. Helaas resulteer dit niet in doelpunten. Tegen het einde krijgen de Alphense Boys ook nog een kans en die gaat er natuurlijk helaas wel in.

Eindstand 0-4. Soms zit het mee, maar vandaag zat het even tegen.