F7 leidt nederlaag tegen gepimpt team van Sportlust

Op de eerste zaterdag van de meivakantie stond de derby tegen Sportlust op het programma. Deze wedstrijd was al een keer uitgesteld vanwege de kou en leek nu ook bijna weer uitgesteld te worden omdat Sportlust niet genoeg spelers had. Toen duidelijk werd dat de wedstrijd toch door kon gaan, vreesden we al dat er wat sterke invallers zouden worden gezocht. De F6 staat namelijk al de hele competitie kansloos onderaan, dus normaal gesproken zou het een makkie zijn voor onze helden.

Al gauw bleek inderdaad dat er een paar hele sterke spelers waren ingevlogen. Al vanaf de aftrap was duidelijk dat het spitsenduo zeker niet tot de F6 behoorde. De Vepppers lieten zich in de eerste periode imponeren door het aanvalsgeweld van Sportlust. Met name één speler opende zijn hele trukendoos en was meteen gevaarlijk. Al na 10 minuten keek VEP tegen een 3-0 achterstand aan. De ouders en coaches waren verontwaardigd over het oneerlijke gedrag van Sportlust. Deze invallers staken gewoon met kop en schouders boven de rest uit. Ook was er van teamspel weinig te merken. Na deze ontluisterende eerste tien minuten ging VEP maar eens voetballen. En lieten ze zien dat een goed samenspelend team sterker is dan een paar egocentrische individuen. Ze kregen langzamerhand de grip op de wedstrijd en begonnen weer aan hun prachtige opbouwende aanvalsspel. Niemand liet zijn koppie hangen en er werd gewoon heel goed gevoetbald. Met name Theo was zeer sterk aan de linkerkant en was af en toe zeer gevaarlijk voor het doel van Sportlust. Al gauw werd het aanvallende spel beloond met een corner. Uiteraard meldde Levi zich bij de cornervlag en coach Willem zag vervolgens vol trots dat datgene wat de ploeg op de training had geoefend in de praktijk werd gebracht. Levi slingerde de bal namelijk niet voor de goal zoals hij vaak deed, maar schoot hem naar Gunbee die vanuit de verdediging naar voren was gekomen. Alle tegenstanders stonden in het strafschopgebied, dus Gunbee stond volledig vrij. Hij nam de bal aan en haalde verwoestend uit, goal! 3-1. Met deze stand gingen we de rust in. Willem nam de tijd om de ploeg nog eens even goed op te peppen. Goed verdedigen en blijven spelen als een team en vooral plezier hebben!

In de tweede helft lieten onze helden zich niet meer verrassen. Er werd goed aangevallen en het grootste gedeelte van de tijd speelde de wedstrijd zich af op de helft van Sportlust. Op de momenten dat de sterke spitsen waren uitgebroken kregen ze te maken met heel veel verdedigers, Gunbee en Waling stonden er natuurlijk, maar ook Ramon en Levi kwamen steeds terug en op die manier kwam Sportlust er niet meer doorheen. En als ze er dan een keer doorheen kwamen, was Noah er als de kippen bij om uit zijn doel te komen en de doorgebroken speler af te stoppen. In de aanval werden er ondertussen wat speldenprikjes uitgedeeld. Totdat Joris de bal oppikte op het middenveld en na een paar passen de bal naar Levi schoot, Levi stond rechts voorin en het leek alsof hij de bal voor de goal zou schieten waar Milan al klaar stond, maar in plaats daarvan haalde hij uit en schoot de bal hard en hoog in de touwen: 3-2. Zouden we het wonder van Alphen gaan herbeleven? VEP bleef aanvallen en het was duidelijk dat Sportlust niet meer zo veel energie had. Helaas spatte de droom snel uiteen toen één van de Sportlust spelers vanaf het middenveld de bal hard en hoog richting doel schoot, hij vloog over Noah het doel in, helaas 4-2, dit werd wel heel moeilijk. De rest van de wedstrijd bleef VEP veel in balbezit en hadden ze Sportlust in de tang, helaas werd er niet meer gescoord. Met opgeheven hoofd konden onze jongens als de morele winnaar het veld verlaten.