Een goede start van het seizoen met F7.

Het is 25 augustus 2012, een nieuw voetbal seizoen is begonnen voor de F10, of nee, ze zijn natuurlijk gepromoveerd naar F7. Alle F10-tjes zijn F7 geworden behalve Mohammed. Hij blijft F10 nog een jaar vertegenwoordigen. De VEP talentjes gaan dus met 9 man het nieuwe seizoen beginnen als F7.

Eerste wedstrijd is een thuiswedstrijd en dus vol goede moed verschenen 5 man plus aanhang zaterdagochtend bij VEP. Gelijk al 3 afzeggingen en Milan met een gebroken arm die nog niet helemaal hersteld is. Kan gebeuren maar dus 2 invallers nodig. Ondanks de korte termijn heeft Willem toch 2 spelers van de F3 kunnen regelen, Lenny en Fabian. Beide met een jaartje extra ervaring dus dat komt misschien goed van pas.

De eerste tegenstander is Be Fair F6 uit Waddinxveen. Onze F7 heeft al een jaar competitie ervaring en waren al aardig op elkaar ingespeeld, voor Be Fair wordt dit de eerste echte wedstrijd. Spannend dus, vooral voor Be Fair.

Het verschil in ervaring wordt direct duidelijk bij aanvang van de wedstrijd. Onze VEP-pers zijn gelijk voorin bij het doel van Be Fair te vinden en plaatsen al in de eerste minuten een paar aardige schoten op doel. Helaas is het nog even zoeken naar de scherpte en de keeper van Be Fair doet goed z’n best. Meerdere spelers laten zich voorin zien en na diverse doelpogingen laat Gunbee uiteindelijk de eerste treffer van het seizoen noteren. Be Fair doet z’n uiterste best om de opmars van VEP te keren maar ze zijn los. Fabian en Lenny ruiken kansen om eens lekker te kunnen scoren. Fabian begint met de 2-0 na een prachtige voorzet van Joris vlak bij de goal. Keeper kansloos. Gelijk daarna de 3-0 ook van Fabian. Lenny dacht, dat kan ik ook, en maakte daarna maar even een hattrick. Voordat Be Fair het door had stonden ze met 6-0 achter. Ondertussen werd er lekker gespeeld door de mannen van VEP. Hier en daar mooie passeer bewegingen en er werd goed overgespeeld. Be Fair had het nakijken. Af en toe konden ze toch een klein beetje terug breken en gingen ze op ons doel af waar Hoessein bijna lag te slapen van verveling. Veel meer dan 2 of 3 doelkansjes hebben ze niet kunnen forceren.

6-0 was natuurlijk nog niet genoeg dus Fabian schoot er nog maar 1 in. Toen was het weer eens tijd voor de ‘echte’ F7-ens. De 8-0 ging naar Joris met een intik balletje vlak voor de goal na een mooie voorzet. Ook Levi zag en pakte z’n kansen en schoot een fraaie 9-0 in het net. Be Fair liet de pootjes een beetje hangen en de doelman stond het huilen ook nader dan het lachen. Hij werd goed opgepept door meegereisde ouder-fans. Gelukkig, eindelijk het rust signaal. Een uitermate goede eerste helft voor VEP.

Het verschil tussen beide teams was eigenlijk wat te groot dus werd er door de coaches gezocht naar een mogelijkheid om de wedstrijd wat aantrekkelijker en leuker te maken voor Be Fair, bijvoorbeeld door een VEP-per met Be Fair mee te laten doen. Dit moest natuurlijk wel even uitgelegd worden aan de spelers en afgestemd met Be Fair. Een vrijwilliger werd gezocht en gevonden in de vorm van Gunbee. Hij gaat de tweede helft, of een deel ervan, meespelen met Be Fair. We spelen dan dus 8 tegen 6 maar daar kon iedereen zich in vinden. Lenny ging op doel bij VEP. Ook Be Fair had een keepers wissel. De tweede helft kan beginnen.

De machtsverhoudingen lagen nu natuurlijk wat anders. Gunbee, spelend voor Be Fair, zat gelijk regelmatig aan de bal en zocht het doel van VEP. Broer Theo deed verwoede pogingen om dit tegen te gaan en het lukte regelmatig om de bal de andere kant op te sturen. Ondertussen kon Hoessein ook eindelijk de benen strekken na een voor hem erg rustige eerste helft als keeper. Hij ging lekker mee naar voren en scoorde de 10-0.

Uiteindelijk was Gunbee toch niet tegen te houden en scoorde het eerste doelpunt voor Be Fair. Echt blij kon Gunbee er zelf niet mee zijn, je scoort toch tegen je eigen ploeg, maar voor Be Fair was het een goede oppepper. Ze gingen dan ook goed door en maakten zelfs een tweede doelpunt, nu echt door een Be Fair-der. 10-2. Het was voor VEP een stuk lastiger om bij het doel te komen, want ja, daar kwamen ze hun eigen verdediger tegen in een ander jasje. Geen probleem echter voor Fabian die nog een vierde doelpunt van hemzelf liet aantekenen voor de 11-2.

Het ging echter lang niet meer zo snel als in de eerste helft. Op een gegeven moment leek Lenny enigszins geblesseerd te raken in het doel waarna hij vervangen werd door Levi, ook niet geheel onervaren als doelman. Lenny kon gelukkig nog wel doorspelen. Ook Gunbee werd bij Be Fair gewisseld door Fabian die de tweede helft van de tweede helft met Be Fair mee mocht spelen. Geen probleem dacht Fabian, hier kan ik ook scoren en maakte het derde doelpunt voor Be Fair. In de laatste minuut kwam Joris nog even ongelukkig ten val en raakte hard de grond met z’n hoofd. Hier had ie aardig last van en kon niet meer verder spelen. Gelukkig was de wedstrijd al zo goed als ten einde. Eindstand 11-3 voor VEP. Nog even penalty’s nemen. Ook Joris had z’n hoofd net op tijd weer op orde om de bal er lekker in te kunnen schieten. Je zou toch het penalty schieten missen.

De kop is eraf en de eerste zege is binnen. Zo kun je een seizoen prima beginnen.

Volgende week uit tegen RVC ’33 F3 in Reeuwijk. Hopelijk is iedereen weer aanwezig.