Monsterscore voor de F7

Na de benauwde overwinning op de meiden van RVC van vorige week, mochten onze jongens nu hun opwachting maken tegen aartsrivaal Woerden. Zonder topscorer Joris en nog steeds zonder Milan die vanwege een gebroken arm tot zijn grote verdriet nog niet mee kan doen.

Aan het begin van de wedstrijd kregen de jongens op aanwijzing van Robert een vaste plaats toebedeeld, dat was even wennen, maar bleek later duidelijk zijn vruchten af te werpen. Al snel bleek VEP een maatje te groot voor onze stadgenoten. We kregen daarbij wel een beetje hulp van scheidsrechter Ron die al vroeg in de wedstrijd een penalty gaf aan VEP, wat vrij ongebruikelijk is in een wedstrijd van de F-jes. De eer was aan Theo en die schoot de bal feilloos in de goal. Ondertussen stond Noah zich stierlijk te vervelen aan de andere kant van het veld, want Woerden kwam niet eens in de buurt van het strafschopgebied van VEP. Continu bleef de ploeg aanvallen en wat vooral heel opvallend was, ze bleven overspelen en gingen niet voor eigen succes. Het overspelen hielp echter wel goed om de gaatjes in de verdediging te vinden, want algauw na de goal van Theo was het Gunbee die voor de 2-0 zorgde. Vervolgens was het hek van de dam en scoorden achtereenvolgens Hoessein, Ramon 2x (zijn positie op rechts bleek een meesterzet), Levi en opnieuw Ramon.

In de tweede helft had Noah het wel gezien op goal en trok Theo de keepershandschoenen voor het eerst in een wedstrijd aan. Even leek Woerden een opleving te hebben, want vlak na het begin van de tweede helft kregen zij hun eerste corner. Dit leverde echter geen doelpunt op en algauw ging de bal weer richting het andere doel. Noah liet zien nog veel energie te hebben en maakte het eerste doelpunt in de tweede helft en bracht de score daarmee op 8-0. Woerden bleef het moeilijk vinden om de bal weg te krijgen uit het eigen strafschopgebied en door het gekluts en de drukte werd er een eigen doelpunt gemaakt: 9-0. De 10-0 kwam op naam van Hoessein. De enige die op dat moment nog geen doelpunt had gemaakt was Waling. Deze held bevond zich voornamelijk in de verdediging en gaf mooie voorzetten, maar wilde natuurlijk ook wel eens scoren. Willem liet hem wat naar voren komen, maar het zat hem niet mee. De paal, een medespeler of een tegenstander stonden voortdurend in de weg. In de tussentijd was opnieuw Noah wel succesvol en hielp ook Woerden nog even mee door opnieuw een eigen doelpunt: 12-0 voor VEP.

In de slotfase probeerde Willem zijn ploeg af te leiden om zo een doelkans voor Woerden te creƫren. Een doelpuntje zou goed zijn voor het zelfvertrouwen van deze beginnelingen. Een sympathiek idee, maar de ploeg dacht daar anders over. Vooral Waling die weigerde zijn verdedigende positie te verlaten. De wedstrijd eindigde dus in een ruime overwinning voor VEP, waarbij vooral duidelijk was dat overspelen een belangrijk thema in de trainingen is.