De F7 blijft ongeslagen

Na een afgelaste wedstrijd en een vrije week, mochten de jongens van de F7 eindelijk weer de wei in. De laatste wedstrijd uit de bekerpoule moest nog gespeeld worden en dit vond plaats in Reeuwijk bij CVC. De thuisbasis voor de reporter, maar de omgeving was totaal onherkenbaar vanwege alle nieuwbouw. We hadden genoeg tijd om dit allemaal even in ons op te nemen, want de wedstrijd voor ons liep een kwartier uit.

Met zeven man mocht de ploeg het veld in. Hoessein was ziek en Ramon genoot van een welverdiende vakantie. Geen wissels dus en allemaal weer een min of meer vaste plek. Geen discussie over de plek in het doel, Noah nam deze als vanouds in. Aan het begin van de wedstrijd werd er keurig overgespeeld en had VEP duidelijk de overhand. Het was vooral te danken aan de goede keeper van CVC dat het even duurde voordat er gescoord werd. Vooral Milan had de smaak te pakken en schoot geregeld op doel. Al snel merkten onze helden dat zij overwicht op het veld hadden en probeerde iedereen zijn kansje mee te pikken door richting doel te schieten. Het overspelen schoot er daardoor een beetje bij in. Toch was het halverwege de eerste helft raak. Na wat gekluts voor het strafschopgebied schoot Levi hard en hoog in het doel. De kop was er af, 0-1 voor VEP. Niet lang daarna loste ook Gunbee één van zijn kanonskogels, en schoot de bal feilloos in het ene gaatje dat er in het overvolle strafschopgebied was. Een mooie voorsprong, maar toch stond Reeuwijk wel zijn mannetje en moest de eenzame spits geregeld tegengehouden worden. Gelukkig hebben we Gunbee en Waling achterin, dat is af en toe net een Chinese muur. Aan het einde van de tweede helft liet Gunbee nogmaals van zich spreken door van ver op doel te schieten. De keeper zat er goed bij, maar de bal ging toch net over de lijn. Onze jongens juichten niet, want dachten niet dat het een doelpunt was, toch telde de scheidsrechter hem: 0-3 dus. En tijd voor rust.

In de tweede helft nam Gunbee de doelverdediging over van Noah. En ging de rest van de ploeg op jacht naar nog meer doelpunten. Dit viel echter flink tegen, want CVC verdedigde goed en kwam er ook geregeld uit. Het ging dus een tijdje op en neer. Toch maakte VEP alsnog het vierde doelpunt. Een mooie voorzet van Milan werd door Joris met buitenkantje voet prachtig in de hoek gespeeld. Onhoudbaar voor de goede doelman.

In de slotfase werd VEP wat nonchalant en kon CVC alsnog profiteren en werd de 1-4 op het scorebord gezet, wat tevens de eindstand was. VEP eindigt hiermee bovenaan in de bekerpoule, met 21 punten uit 7 wedstrijden. Door deze goede prestatie is het team in de 8e klasse ingedeeld. Vanaf volgende week zullen we zien of onze helden zich in deze klasse ook staande kunnen houden.