De F7 wint nipt in spannend duel

Na kampioen te zijn geworden in de bekercompetitie, mochten onze helden nu hun opwachting gaan maken in de 8e klasse, twee klassen hoger dan vorig seizoen. De F2 van Kamerik kwam op bezoek in deze eerste competitiewedstrijd. Het team was weer compleet, al kon Gunbee vanwege een enkelblessure niet op volle kracht spelen. Gelukkig hadden we weer een ervaren doelman, want Ramon trok de keepershandschoenen aan. De wedstrijd begon meteen vol actie. Kamerik was geregeld voor het doel van VEP te vinden en er moest flink verdedigd worden. Waling en Gunbee stonden achterin weer hun mannetje en Ramon behield de rust in het doel. Naarmate de eerste helft vorderde nam VEP echter meer en meer de touwtjes in handen en verschoof de wedstrijd zich meer richting het doel van de tegenpartij. Al stonden er steeds een aantal Kamerikers gevaarlijk vrij voor de goal van Ramon. Als eerste mocht er echter gejuicht worden aan Woerdense kant. Levi gaf een mooie voorzet op Joris die hem prachtig inschoot.

Erg gerust waren de meelevende ouders aan de kant nog niet, want opnieuw begon Kamerik aan een offensief om de gelijkmaker binnen te schieten. Ramon maakte een aantal weergaloze reddingen en de verdedigers gingen opnieuw vol in de strijd om het doel leeg te houden. Het waren een aantal zeer spannende minuten en iedereen verlangde naar het rustsignaal. De op het laatste moment ingevlogen scheidsrechter Ron, vergat de tijd waardoor de eerste helft wel heel lang duurde. Te lang voor Gunbee, want die kreeg opnieuw een behoorlijke tik op zijn pijnlijke enkel. Gelukkig klonk uiteindelijk toch het rustsignaal en konden we met een voorsprong richting kleedkamer.

In de tweede helft ging Gunbee op doel, zodat hij zijn enkel wat rust kon geven. De rest van de ploeg ging vooral op jacht naar de 2-0, maar vergat daardoor nog wel eens dat er verdedigd moest worden. Er vielen steeds meer gaten achterin en Kamerik had de ene kans na de andere. Gunbee stond zijn mannetje, maar kon niet voorkomen dat Kamerik na veel gemiste kansen toch gelijk maakte. Het bleef dus bloedstollend spannend. De Veppers gaven niet op en probeerden opnieuw op voorsprong te komen. Levi ging geregeld in de aanval via de zijlijn en ook Joris had een aantal kansen, maar het lukt hem niet om zijn tweede van de wedstrijd te maken. Aan het einde van de tweede helft werd er een vrije trap gegeven in het voordeel van VEP. Waling werd aangespoord de vrije trap te nemen en hij poeierde de bal hard naar voren, Ramon stapte nog even over de bal heen en vervolgens kwam de bal bij Milan, die de bal zeer trefzeker in één keer in de goal schoot: 2-1 voor de F7. In de slotfase waren er nog een paar zeer penibele momenten voor het doel van Gunbee, maar hij hield elke bal tegen. Gelukkig floot de scheidsrechter nu wel op tijd en had de ploeg van Willem dus zijn eerste overwinning op zak in de achtste klasse. Goed gedaan mannen!