De F7 blijft winnen

De trouwe lezers van dit stukje moet ik bij voorbaat waarschuwen, het kan namelijk uitbundig taalgebruik bevatten. Afgelopen zaterdag hebben we namelijk weer ontzettend genoten van onze helden, die deze geuzennaam steeds meer gaan verdienen. Coach Willem loopt zo trots als een pauw rond, en terecht. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Gouda, op het programma. Milan was er na een tijdje afwezigheid gelukkig weer bij, maar Ramon was afgemeld. In de kleedkamer was de discussie over wie er op doel gaat al snel afgesloten, want onze ervaren keepers Levi en Noah zagen in dat deze wedstrijd vroeg om een goede doelverdediger, dus zij namen hun verantwoordelijkheid. Levi de eerste helft en Noah de tweede. En dat er een goede doelverdediging nodig was, bleek al gauw. De aardig uit de kluiten gewassen spelers van Gouda gingen meteen vol in de aanval en VEP moest duidelijk even zijn draai vinden. Levi stond er dus niet voor niets. In de eerste 5 minuten maakte hij een paar fantastische reddingen. Gelukkig herpakte VEP zich algauw en gingen ook onze jongens vol in de aanval. De vaste plekken op het veld beginnen al aardig te wennen en er werd weer geweldig overgespeeld. Door de vaste posities op het veld, wordt de ruimte ook veel meer benut en dat resulteerde in mooie passes richting de zijkanten en vanaf de zijkanten weer in prachtige voorzetten. Theo stond aan de linkerkant van het veld de sterren van de hemel te spelen, hij kapte met gemak zijn tegenstanders uit om vervolgens een mooie pass te geven. Ook Milan was weer helemaal in zijn element op het veld. Hij stond vanaf de rechterkant de spitsen te bedienen. Waling positioneerde zich opnieuw als laatste man en Gunbee, en Noah waren actief op het middenveld. Joris en Hoessein stonden in de voorhoede. Na een paar gemiste kansen van beide kanten was het Joris die opnieuw laat zien onze topscorer te zijn, hij schoot hard en hoog in. En na deze eerste goal bleef VEP aanvallen. De tweede goal was van een buitengewone schoonheid: Milan gaf een perfecte voorzet vanaf rechts op Joris, die hem met buitenkant voet keurig in het hoekje van de goal werkte.

In de rust werd er nog iets veranderd aan de tactiek. Waling moest iets verder naar voren komen en wat meer aansluiten bij het middenveld. En Theo werd aan de rechterkant neergezet, om te kijken of hij daar ook zo goed tot zijn recht komt. De VEP helden leken nog lang niet genoeg te hebben van scoren, want opnieuw gingen zij volop in de aanval. Doordat Waling wat meer aansloot en ook Gunbee weer geweldig stond te verdedigen, kwam Gouda er haast niet meer doorheen en kon er steeds opnieuw weer een nieuwe VEP aanval worden opgebouwd. Dit gaf Joris de kans om een hattrick te maken, opnieuw kreeg hij een prachtige voorzet van Milan. Joris wordt steeds trefzekerder en schoot de 3-0 binnen. In de slotfase was opnieuw Milan betrokken bij de aanval met een assist. Joris was iets te laat, maar gelukkig was daar Levi die met één van zijn beroemde slidings de bal alsnog achter de keeper wist te werken. Kortom reden genoeg voor Willem om als trotse coach én vader rond te lopen.