Monsterzege voor de F7

Afgelopen zaterdag werden we opnieuw in alle vroegte bij VEP verwacht om van daaruit richting Boskoop te reizen voor de uitwedstrijd tegen Floreant. Daar aangekomen herinnerde we ons weer de zware nederlaag de hier vorig seizoen was geleden. Waarschijnlijk heeft Waling daar zijn keeperstrauma opgelopen, want in één helft kreeg hij er 7 om zijn oren.

Deze zaterdag was het echter een geheel andere dag, want de F7 is al 9 wedstrijden ongeslagen en heeft zelfs niet gelijk gespeeld. Dus ook nu begon de ploeg vol vertrouwen aan deze wedstrijd. En dat deden ze door vol in de aanval te gaan. Gunbee was weer hersteld van zijn enkelblessure en hij had duidelijk weer zin in voetballen na een paar weken op doel. Samen met Joris en Milan stoomde hij op richting doel. Levi had de doelpositie ingenomen en Waling en Noah stonden zoals vanouds in de verdediging. Ramon en Theo positioneerden zich op het middenveld. Al snel bleek dat VEP kansen had om te winnen in Boskoop, want de beiden ploegen bevonden zich bijna continu op de helft van Floreant. Daardoor was het behoorlijk druk in het 16 metergebied waardoor de vele schoten op doel op een been van mede of tegenspelers eindigden. En bij al deze aanvallen was het gevaar natuurlijk de counter, want als er een bal op de helft van VEP kwam, zag je dat Floreant een paar aardige aanvallers in zijn gelederen had, die er soms heel snel vandoor waren met de bal. Gelukkig waren daar Waling en Noah die verhinderden dat er op doel geschoten kon worden en wanneer dat niet lukte, dook Levi geregeld als een leeuw op de bal. Kortom het was een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt voor VEP zou vallen. Aan het einde van de eerste helft loste Gunbee het verlossende schot, na een prachtig opgezette aanval waarin Joris naar Milan passte en Milan de bal voor gaf en Gunbee. Coach Willem glom van trots van dit prachtige samenspel. Er volgden nog wat meer kansen, waarbij Waling zijn afstandschot uitprobeerde en ook Joris geregeld op doel schoot, maar het bleef nog even spannend met een 0-1 voorsprong.

Na de rust ging Noah op doel. En die moest meteen volop aan de slag, want het leek wel of VEP een beetje stond te slapen na rust. Opeens was het speelbeeld anders en ging Floreant volop in de aanval. De veppers stonden een beetje stil, de bal rolde niet lekker en het overwicht van de eerste helft was even weg. Toch lukte het Floreant niet om te scoren en herpakten onze helden zich snel. En doordat Floreant meer in de aanval ging, lag er opeens ruimte op het veld. Na weer goede passes vanuit het middenveld door Theo en Ramon kwam de bal bij Levi terecht, die schoot hoog en hard richting doel, de bal leek over te gaan, maar belandde met een boog over de keeper in de touwen, prachtig doelpunt! En toen leek het hek van de dam, continu werd de ruimte gevonden en werden er mooie passes naar voren gestuurd waar altijd wel een Vepper vrij stond. Al gauw viel dan ook de 0-3, opnieuw was het Gunbee die duidelijk zijn zinnen had gezet op het maken van doelpunten. Gelukkig liet broer Theo zich geregeld terugzakken om de gaten die er af en toe in de verdediging vielen op te vangen. En het ging maar door, Milan stond steeds heel vrij in de punt van de aanval en hij had al een paar kansen gehad, maar na een prachtige pass van Joris, was het raak. Op z’n Milans nam hij de bal niet aan, maar schoot de pass van Joris meteen uit de draai op het doel, met veel effect rolde hij zo langs de keeper: 0-4. Nu wilde natuurlijk iedereen scoren, dus gingen de jongens met z’n allen naar voren, af en toe moest er wel weer even gered worden bij een uitbraak van Floreant, maar toch kwam de ploeg haast niet in de problemen. Ze bleven de vrije man zoeken en goed overspelen en daar kwam opnieuw een doelpunt uit, Levi die duidelijk nog energie over had na een helft op doel, stond weer vrij en schoot de bal mooi in de linkerhoek, zijn tweede voor de dag en de 5e voor VEP. Ondertussen begon het bij topscorer Joris toch wel te knagen, hij had al genoeg mooie passes afgeleverd, maar wilde ook graag nog een keer scoren. Zijn moment kwam al gauw en het publiek kon juichen voor de 0-6. In de slotfase beleefden we nog een minder leuk moment. Gunbee was op jacht naar zijn volgende doelpunt en had handig zijn tegenstander gepasseerd, die vond dat echter niet zo’n leuke ervaring, dus uit frustratie tackelde hij Gunbee. Die lag vervolgens te kermen van de pijn op de grond. De jongen werd gelukkig het veld uitgestuurd en Gunbee kon weer opstaan en de vrije trap nemen. Dit bleek een mooie voorzet voor Levi te worden, want hij stond opnieuw op de goede plek en schoot feilloos zijn derde van de dag binnen, en dat in één helft! Vlak daarna floot de scheidsrechter af en konden we met een 0-7 overwinning richting Woerden. Alweer knap gedaan!