Winnaar van de poule: VEP F7

Van onze (interim)ster reporter Klaas

Zaterdagochtend 29 september om 10:45 was VEP F7 weer aan de beurt om een lekker potje thuis te voetballen. Tot nu toe ongeslagen in de huidige competitie en dat willen de mannen en de coach graag zo houden. Nieuwe tegenstander, Rijnstreek F1 uit Nieuwerbrug.

Volgens de statistieken van de huidige competitie zeker geen slechte tegenstander en F1 klinkt aardig hoog maar misschien komt dat wel door het geringe aantal F-jes. Bij opkomst leek dit laatste het geval gezien de lengte en vermoedelijk ook leeftijd van de Rijnstrekers. Maar onderschat nooit je tegenstanders.

Bij aanvang bleek al gelijk dat de Rijnstrekers niet voor de poes waren. Ze gingen gelijk vol er tegen aan en lieten fanatiek spel zien. Maar onze VEP-pers zijn inmiddels wel wat gewend en begonnen gewoon te lekker rustig over te spelen om langzaam naar voren te geraken. Niet iedereen was even wakker zo leek het, vooral achterin, maar met Noah op het doel en Waling en Gunbee in de verdediging is het moeilijk scoren voor een tegenstander. Dat lukte dus ook niet ondanks verwoede pogingen van de mannen en vrouw van de Rijnstreek. Vooral in de begin fase veel activiteit bij het VEP doel.

Langzamerhand ging de bal steeds meer naar het ander doel en probeerde VEP de nodige doelkansen te creëren maar dat lukte maar moeizaam. Er werd wel goed overgespeeld maar het lukte nog even niet om goed voor het doel te komen. Dit was natuurlijk ook mede te danken aan het aanhoudende fanatieke spel van de Rijnstreek jongens. Ook enige frustratie leek af en toe wel wat de overhand te krijgen door wat al te ruw duw en trek werk. VEP had veel balbezit en uiteindelijk na 15 minuten spelen lukte het Joris om de openingstreffer er in te schieten. Een prima score. De doelpunten impasse was doorbroken. Dat smaakt naar meer. Ineens leek het allemaal wel te lukken. Het volgende doelpunt was voor Hoessein in de 16de minuut, gevolgd door Ramon in de 17de minuut. Zo gaat ie goed.

En dan, in de 18de minuut krijg Milan de bal goed voor z’n voeten en schiet deze in een reflex met een prachtige boog hard in het doel. Onhoudbaar voor de keeper. Milan glunderde van trots net als coach Willem, tevens vader. 4-0. Dat zou een mooie ruststand zijn ware het niet dat ook Rijnstreek niet helemaal lag te slapen. Net bijgekomen van dit doelpunten festijn van VEP waren ze naarstig op zoek naar een tegendoelpunt. De eerste helft duurde net iets te lang voor VEP want vlak voor tijd lukte het Rijnstreek om te scoren. Beetje slordig van de achterhoede maar niets aan de hand. Ruststand 4-1.

Voor de tweede helft had Hoessein zich aangeboden als keeper. Kwamen Joris en Waling weer goed mee weg dus die konden lekker voetballen. Keepen heeft niet hun voorkeur maar het zal er toch een keer van gaan komen zolang er geen vaste keeper is.

In de tweede helft ging VEP gewoon verder waar ze de eerste helft gestopt waren. Gewoon proberen dat doel te bereiken. Diverse acties door het midden mislukten maar na 12 minuten scoorde Levi het vijfde doelpunt voor VEP. Rijnstreek bleef goed spelen maar van scoren kwam het vandaag niet. Hoessein was vandaag niet te passeren en maakte een paar mooie reddingen. Ramon liet zich ook nog eens gelden en maakte de 6-1 in de 18de minuut. Een half uur later zou hij voor z’n B-diploma gaan afzwemmen maar dit pakte hij mooi nog even mee. Dat afzwemmen moet nu zeker wel lukken.

Dan toch nog een zeer verdienstelijke doelpoging van de Rijnstreek die helaas voor hun op de lat eindigde. Ook Joris had nog een paar mislukte schoten op doel maar de laatste poging eindigde in de 19de minuut wel mooi in het net. Eindstand 7-1.

Met nog 1 wedstrijd te gaan maar toch reeds kampioen in de poule van de voorcompetitie: VEP F7. Gefeliciteerd mannen, Coach Willem en alle supporters.