F7 gaat ongeslagen de winterstop in

Na een snel te vergeten bekerwedstrijd en een afgelaste wedstrijd, was het nu weer tijd voor de jongens van de F7 om nog één keer te vlammen voor de winterstop. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Soccer Boys uit Bleiswijk. Het was nog donker toen we elkaar om 7:45 troffen bij VEP. En we waren mooi op tijd in Bleiswijk, er was zelfs nog tijd voor koffie. Het keeperstenue was ook snel uitgedeeld, Hoessein zou in de eerste helft keepen en Gunbee in de tweede, die had duidelijk de smaak te pakken na een paar helften op doel.

Om 9 uur klonk het fluitsignaal, we konden beginnen. De hele eerste helft was een spannende strijd waarin beide ploegen duidelijk aan elkaar gewaagd waren. VEP was nog een beetje zoekende naar de posities. Robert had iedereen weer een plekje gegeven, maar het woord spits is toch nog wat ingewikkeld. Het gevolg was dat Milan achterin begon en Gunbee geregeld naar voren ging. Noah en Theo bleven gelukkig goed verdedigen, want de spitsen van Soccer Boys waren snel en gevaarlijk. Hoessein maakte een paar prachtige reddingen. Al met al was het voor de ouders aan de kant behoorlijk spannend. In de loop van de eerste helft ging VEP echters steeds meer goed overspelen en werden er wat kleine kansjes gecreëerd. Joris kwam af en toe los van zijn verdedigers, maar vaak werd hij al ingehaald voor hij de bal bij Milan kon krijgen. Onze helden bleven doorknokken, Ramon pakte heel verbeten heel wat ballen af op het middenveld en ook Levi ging er af en toe vandoor, waarbij hij met gemak een paar man passeerde. Ook Waling heeft zijn vaste plekje nu gevonden op het middenveld. Dat hij daar goed tot zijn recht komt, bleek wel na een offensief van VEP, waarbij het openingsdoelpunt in de lucht hing. De bal werd weggewerkt door de verdediging van Soccer Boys en kwam bij Waling terecht. Die aarzelde geen moment en schoot hard en laag in de rechterhoek van het doel: 0-1 voor VEP. Vlak daarna was het rust en konden we weer even op adem komen.

Na in de rust gewoon doorgevoetbald te hebben, die jongens hebben blijkbaar genoeg energie, begonnen we aan de tweede helft. Opnieuw was het bloedstollend spannend, want Soccer Boys was geregeld zeer gevaarlijk en in de verdediging liet VEP nog wel eens wat steekjes vallen. Vooral omdat het grootste gedeelte van het team mee naar voren ging, op jacht naar het tweede doelpunt. En dat tweede doelpunt kwam er gelukkig. Ramon passte prachtig op Milan, die vervolgens de bal niet goed raakte, maar hem wel voor het doel wist te brengen. Hoessein stond daar, en als een echte goaltjesdief wist hij de bal hoog in het doel te schieten. Een explosie van vreugde volgde bij het team en met een echte groepsknuffel werd het doelpunt gevierd. In het vervolg van de tweede helft waren er nog meer kansen voor VEP. Waling had duidelijk de smaak te pakken en schoot een paar keer op doel, helaas niet zuiver genoeg. Ook aan de andere kant waren er nog genoeg kansen en moest Gunbee geregeld uit zijn doel komen om een aanvaller af te stoppen. Helaas kon hij niet het keiharde schot van één van de spitsen van Soccer Boys tegenhouden: 1-2. Het werden dus nog wat spannende laatste minuten, want de concentratie was een beetje weg bij onze helden. Gelukkig klonk al snel het eindsignaal en kon het team ongeslagen in de competitie de winterstop in. Heel knap gedaan tot nu toe!