E3 wint overtuigend de derby

Na een paar nogal tumultueuze weken mocht de E3 van VEP vandaag aantreden voor wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de derby tegen sc Woerden E3. Bijna iedereen was op tijd bij VEP, Sem had eerst de E2 uit de brand geholpen en zijn keepershandschoenen weer even aangetrokken. Hij was gelukkig op tijd terug voor onze wedstrijd. Ramon had aangegeven graag te willen keepen, dus hij ging tussen de palen staan.

Met een selectie die nogal kampt met wat pijntjes, werd vooraf de tactiek besproken. Het allerbelangrijkste werd nogmaals ingewreven..PLEZIER MAKEN/BELEVEN!!! De rest komt later wel.

De wedstrijd begon en de heren van de E3 hadden er echt zin in. Vele aanvallen volgden, waarbij iedereen betrokken werd. Het was af en toe echt genieten langs de lijn. Na een een minuut of 10 viel dan eindelijk de 1e goal, "Hierro" Broekhof maakte het beheerst af. Sem inmiddels binnen de lijnen als speler, maakte de 2e en zo stond er in de rust een verdiende 2 - 0 op het bord. sc Woerden was overigens wel gevaarlijk, 2 afstandsschoten werden door Ramon beheerst onderkant lat uit de goal gekeken.

In de rust gaf Sem vd B aan dat hij last had van zijn knie. Hij pakte de handschoenen over van Ramon en kon zo toch nog mee doen met de wedstrijd. Na rust een nog beter E3, dat door een wereldgoal van Oliver op 3-0 kwam. Hij plaatste de bal met een mooie boog over de keeper van Woerden. Even later volgde een vrije trap. Oliver ging weer achter de bal staan een deed hetzelfde..Echter viel deze bal op de lat, een heuse scrimmage voor de goal, waar inzetten van Jerro, Sem en Milan door de keeper en speler van de doellijn werden gehaald. Ezra en Ramon kwamen lekker los op de rechterflank waar zij geregeld heerlijk in de combinatie doorbraken. Bij de lange ballen naar voren van sc Woerden, stonden Kobus Ramon en Jens steeds op de goed plekken...Zo bleef het op enkele corners na, vrij rustig voor het doel van Sem vd B. Het verwachte slotakkoord kwam van Jerro, die hard inschoot. Echter stond Sem K op de doellijn. De discussie tussen beide heren, wie nu het doelpuntje maakte, is nog steeds niet beslecht. In de "dying seconds" toen de scheidsrechter de fluit al in de mond had, kon woerden dan toch nog de eer redden...

We trapten af en het was bijna gelijk einde wedstrijd. Door deze overwinning stijgen we naar plek 4 in de stand. Komende weken zullen gaan uitwijzen of de E3 deze stijgende lijn kan vasthouden.