Een afstraffing

Afgelopen zaterdag speelde de E3 na het gelijke spel en goede wedstrijd tegen Schoonhoven, tegen de nr 2 op de ranglijst, Jodan Boys E3. De waarschuwing was op de 2e speeldag al door Olympia gegeven, dat dit een heel goed ingespeeld team was. En dat hebben we geweten......

Om 09:30 waren weer bijna compleet in de kleedkamer. De opstelling werd bepaald en vol goede moed gingen we het veld op. Daar zagen we de Jodan boys....Allemaal kleine "mannetjes"...Dat moest toch wel lukken vandaag, toch.....?

Niets was minder waar. Binnen 1 minuut keken we al tegen een achterstand aan van 0-2. Waar het bij tegenstander niet aan ontbrak, was de beleving. Bij de E3 was deze ver te zoeken. Jodan boys was inderdaad een goed team, maar er werd de "mannetjes" dan ook daadwerkelijk niets in weg gelegd. Sterker nog, de E3 had een een aantal sterke momenten waarbij eigen goals werden gemaakt, en keurige assists op de tegenstanders werden gegeven. Voor rust kon Sem uit een spaarzame aanval de 0 wegwerken. Met een 11-1 achterstand en het schaamrood op de kaken bij de coach gingen we de kleedkamer opzoeken.

Wat er daar door de coach is verteld is te lang voor dit verslag, de moraal was toch vooral dat de "kleine mannetjes" van vandaag duidelijk een maatje te groot waren op alle vlakken, en dat we met iets meer inzet in ieder geval de 2e helft wel moesten laten zien dat we echt wel iets konden.

Met toch iets meer zelfvertrouwen begonnen we aan de 2e helft. Echter konden we nog 8 doelpunten voor de Jodan Boys noteren. Ezra wist onze score ook te verdubbelen. Deze wedstrijd is een goed leermoment voor de E3, dat voetbal echt een teamsport is, en dat wanneer we dit met zijn allen doen, er echt wel iets van te maken valt. Laten we aanstaande zaterdag maar eens het herstel tonen tegen Cabauw E1.