E3 toont veerkracht

Op de laatste (mooie) oktoberdag mocht de E3 voor de 1e wedstrijd in de competitie gaan aantreden. De beoogde 3e klasse konden we helaas niet waarmaken in de beker ronden, en zodoende mochten we aftrappen in de 4e klasse. De tegenstander van vandaag, Haastrecht E2,  was 2e geworden in de haar bekercompetitie, dus leek een aardige kluif te worden. Om iets over 10 trappen we af. E3 begon voortvarend en we mochten enkele kansjes noteren. Ook de tegenstander liet van zich horen en melde zich geregeld voor ons doel. Na een minuut of 10, na wat dom balverlies, kon Haastrecht de 0-1 aantekenen. Een lange bal naar voren, Sem K was sneller dan zijn tegenstander, gaf de bal voor en Jerro ronde beheerst af. De 1-1 was verdiend. Het leek er lang op dat we met deze stand de rust in zouden gaan. Helaas even niet opletten en daar was de 1-2 ruststand bereikt....

In de rust werd er weer gewezen op de 2 fouten die we nog regelmatig maken. Te lang de bal vasthouden, en daarna verliezen en dat we de bal niet voor het doel krijgen. Afgesproken werd, dat we in ieder geval, met Pit en Plezier de 2e helft zouden starten.

Dit leek er even niet op in de 1e 2 minuten. Al gauw maakte Haastrecht de 1-3, en dacht de buit binnen te hebben. De E3 rechtte de rug, en knokte zich terug inde wedstrijd. Kort na de 1-3 maakte Sem K de 2-3, en Jerro de 3-3. De doelpunten die daarna volgden, waren prachtig. Een voorbeeld voor hoe het wel moest. De bal werd na prachtig veld spel, door Jens, naar Oliver aan de zijlaan gepasst. Oliver zag Milan vrij staan, hij passte perfect naar de geheel vrijstaande Sem voor de goal....De 4-3 stond op het bord. Haastrecht kreeg ook nog een paar grote kansen, maar Ramon, Jens, Sem B en Kobus deden, waar ze het beste in zijn...tegendoelpunten voorkomen. Na goed doorgaan van Sem K werd zijn lage voorzet, door Jerro prachtig binnen geschoten. 5-3!!! Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde. De E3 heeft laten zien dat ze prima combinatie voetbal kan spelen, en is de competitie prima gestart.