Een domper voor D5

Vandaag stond een heuse topper op het programma. VEP D5 ging proberen de koppositie over te nemen. De wedstrijd tegen Groeneweg was de 1e in een reeks toppers...

In deze poule met maar liefst 4 deelnemers binnen 3 punten, gaat deze fase een spannende worden. D5 startte voortvarend en na een minuut of 5 was daar de steekpass van Levi op Rafael die de bal beheerst kon meenemen. Hij stond oog in oog met de keeper van Groeneweg, echter deze pareerde de poging van Rafael. In de rebound was Rik ook niet gelukkig en wederom via de keeper werd het slechts een hoekschop. Na deze fase kwam Groeneweg een paar keer er goed uit. Uit een aanval die afgeslagen leek,  ging het grandioos mis. Keeper Thomas schatte een bal ietsje verkeerd in en de verdedigers erom heen, leken de bal weg te kunnen werken. Thomas was echter eerder bij de bal en schoot de bal weg. Goed gedaan zou je zeggen, echter belandde de bal precies voor de voeten van de spits van Groeneweg. Deze pakte dit cadeautje gretig uit, en schoof de bal in het lege doel. De D5 heeft moeite om zich op te richten bij dit soort momenten, en 2 minuten later, uit een soort gelijke situatie, dacht men dat de bal achter zou gaan. De enige die een andere mening had was weer de spits van de tegenpartij, die kon de bal vanaf de achterlijn tergend langzaam via de binnenkant van de paal binnen tikken. 0-2!
Vervolgens waren de heren de kluts een beetje kwijt na deze deceptie. Uit 2 corners werd vervolgens, op prachtige de de 3e en 4e goal gemaakt door Groeneweg. De D5 snakte naar de pauze thee. Niet veel later floot de scheids rechter voor de rust, maar niet voordat hij onze grensrechter nog even overrulede. :)

Na de rust een beter D5, dat wel goed uit de kleedkamer kwam. Het zat in deze tweede helft echter niet echt mee, en het leed was eigenlijk al geleden. Groeneweg werd niet meer gevaarlijk en de kansjes voorin werden niet verzilvert. Na een overtreding in de eigen 16 van Leroy, kreeg hij de eer o als eerste een gele kaart te ontvangen. Dit betekende ook een tijdstraf van 5 minuten. De penalty werd gelukkig gemist!! Met een enorme kater droop de D5 van het veld af. Dit verlies was onnodig en zal komende weken uit een ander vatje moeten tappen om de kastanjes uit het vuur te slepen.