Koploper Alphia D3 op bezoek, 0 – 1

Zaterdag 19 maart 2016 doet Alphia D3 een bezoek aan sportpark Cromwijck.
Dit zou één van de vele topwedstrijden van de poule worden, die in de resterende wedstrijden gaan strijden om het kampioenschap van deze poule. Het weer bij aankomst op het park liet te wensen over ten aanzien van de tijd van het jaar. Het was een grijze en grauwe dag met een flinke bries uit het zuidwesten. Ondanks dat de temperatuur toch redelijk boven nul lag voelde het fris aan.

Na de smadelijke nederlaag vorige week uit bij Groeneweg, was het noodzakelijk om tegen Alphia een goed resultaat te halen om aansluiting te behouden met de ploegen die boven VEP in de poule staan. Maar dat resultaat zou voornamelijk behaald kunnen worden met een snelle voorsprong voor VEP waarbij VEP in de resterende tijd van de wedstrijd rustig op de counter kan loeren en zo de voorsprong kan uitbreiden. Het zou in elk geval geen makkelijke pot worden daar de tegenstander allen tweede jaars D-pupillen waren.

Het fluitsignaal schalde om 11.15 over veld 3 en de wedstrijd werd aangevangen door de tegenstander. VEP begon voortvarend en zat meteen op de tegenstander (wat een goede warming-up al niet kan doen). Door het goed druk zetten op het middenveld krijgt VEP al in de eerste minuut een mogelijkheid om die belangrijke eerste doelpunt te behalen. De bal komt bij rob die de bal met een steekpass op de aanvallende middenvelder Marouane mee geeft. Met het goed overzicht behoudende blik van laatst genoemde ziet hij Milan in een vrije positie. Marouane passt de bal door en Milan wil met een rechtstreeks schot de bal afronden op het doel. Helaas gaat dit schot naast het doel. Niet veel later zal Levi een mooie kans krijgen om de score te openen via de korte hoek maar de keeper van de tegenstander is scherp en weet deze kans mooi te pareren.

De eerste tien tot vijftien minuten heeft VEP het betere spel met goed veld en combinatiespel. Ondanks het goede spel moet VEP goed blijven opletten achterin want Alphia krijgt zo nu en dan een kans om door de verdediging te breken en te scoren. Zo is er een moment waar Alphia een honderd procent kans had om te scoren maar Thomas de keeper weet weer zoals van ouds met een duik in de linker en vervolgens een duik in de rechter hoek het doel schoon te houden. (Thomas is back in town). De twee teams op het veld zijn goed aan elkaar gewaagd en VEP wordt niet overlopen door Alphia. Met een enkele schermutseling voor het doel van de tegenstander gaan de teams met een 0-0 stand de thee pauze in.

Na de thee en weer enigszins opgewarmd komen de mannen weer het veld op voor het tweede bedrijf. De wedstrijd is drie minuten aan de gang en Alphia krijgt de eerste corner van de tweede helft. Helaas wordt er uit deze corner gescoord en het gevreesde tegendoelpunt is een feit. Het 0-1 in de 33ste minuut voor Alphia. Zou VEP instaat zijn om de deze tegenslag om te buigen in een positieve fibe en met vereende wilskracht op jacht te gaan naar de gelijkmaker?

In eerste instantie lijkt het er niet op maar in het verdere verloop van de wedstrijd krijgen de boys weer sprankjes hoop in de ogen en gaan er toch in geloven dat er nog wat te halen valt. De tegenstander dringt niet echt aan en kan de goed georganiseerde verdediging van VEP niet beslechten. Het lijkt er op dat Alphia er in berust dat de één nul voorsprong voldoende moet zijn om met drie punten weg te komen. Dat kan soms een cruciale denkfout zijn, waarbij de tegenstander het heft over kan nemen en alsnog er met de buit vandoor kan gaan. Dat bleek ook wel uit de kansen die VEP krijgt. Met hard werken krijgt VEP in de 47ste minuut een corner die door Levi wordt genomen. Met een strakke harde deklat hoge bal komt de bal bij Rob en kopt de bal op het doel. Helaas kopt hij net naast.

Het verdere verloop van de wedstrijd wordt het wat grimmiger en harder en de irritaties vieren hoogtij ten opzichte van de tegenstander. Dit resulteert daarom ook in steeds meer overtredingen. Desondanks blijven de koppies koel en ontstaat op een pass vanuit het middenveld op een inlopende Levi een doelpunt. Het doelpunt wordt afgekeurd door de lijnrechter op een buitenspel geval. Echter kon betreffende persoon die het doelpunt maakte op het moment van spelen van de bal niet buitenspel staan. Hiermee wordt een kostbaar punt door betreffende arbiter ontnomen. Ondanks dat de wedstrijd verloren gaat hebben de veppers zich kranig geweerd en hebben ze hun huid duur verkocht.