Aansluiting, ASW D2 - VEP D5

Zo net voor de paasdagen draaide het om aansluiting houden met de top 3. De afgelopen wedstrijden heeft VEP wat ongelukkig punten verloren, het was vandaag zaak om weer eens punten te gaan halen. Met ASW als tegenstander was dat op papier geen makkelijke opgave en zou het dus op hard werken aan moeten komen. Het weer was zeer aangenaam, een beetje wind maar de omstandigheden waren op het mooie kunstgras bijna ideaal om deze klus te gaan klaren.

De opstelling was hier en daar een beetje aangepast en dat was zeker de eerste minuten wel te zien. VEP leek een beetje afwezig en had zeker niet het beste van het spel, ASW was veel feller en strijdlustiger dan VEP. Het gevolg was veel bal verlies en mede door invloed van de wat hardere wind bleef de bal hangen op de helft van VEP. ASW mocht verschillende corners trappen, deze konden gelukkig worden weggewerkt of gingen naast de goal. ASW profiteerde van de wind mee situatie en het hanteerde regelmatig de hoge en lange bal. Zo ongeveer in de 6e minuut viel de bal net over de verdediging van VEP heen en kon de spits van ASW op snelheid de bal langs de uitkomende keeper thomas schieten…..1-0. Verdorie, VEP was te veel bezig met de buitenspel val open te zetten en was daardoor niet alert genoeg op deze situatie……jammer maar helaas.

Je zou denken dat als dit gebeurt dat je als team dan een schepje er boven op doet en scherper gaat voetballen…… Hmm helaas VEP was nog steeds niet wakker en zo kon het gebeuren dat zeer kort daarna ASW bijzonder kansrijk kon worden en weer op de VEP goal kon schieten. Gelukkig ging deze poging net naast…. Enkele minuten later was het wederom een doorschietende bal door het midden welke ASW de kans bood om voor de 2-0 te gaan. Deze goed uitgevoerde aanval van ASW resulteerde op bijna gelijke wijze in de 2-0.

Oei jongens….binnen een kwartier 2-0 achter dat is niet best. De aansluiting bij de top 3 van de competitie lijkt nu in eens heel ver weg te zijn……
Zouden we nu dan wel wakker zijn… waar een enkeling op het veld zich de schompes werkte waren anderen nog steeds niet van plan wat harder te gaan werken. Het samen voetballen was in veel gevallen ver te zoeken. Sommige persoonlijke acties waren daar in tegen wel heel mooi en er werd wat meer druk gezet naar voren. Net toen we langs de lijn gingen denken dat hier en daar in de hoofdjes de knop was om gezet werd er een overtreding gemaakt door VEP. De toegekende vrije trap van ASW lag nog wat ver van de goal maar wel ideaal voor een voorzet. Het op het juiste moment op de goede plek staan is zeker een kwaliteit en zo kond de spits van ASW zo net tegen de rust keurig de 3-0 binnen tikken. Dat komt hard aan……de motivatie van de VEPPERS zakte zichtbaar weg.

Na de rust kon VEP gesteund door de wind in de rug wat meer van de goal gaan voetballen, ook waren er blijkbaar nuttige tips en aanwijzingen gegeven aan de VEPPERS want er werd zowaar hard gewerkt en vooral samen gevoetbald. Eens kijken wat dit zou brengen, in het voetbal is ten slotte alles mogelijk toch…… De druk op de verdediging van ASW werd opgevoerd en ja ja er ontstonden kansen voor VEP.

De koppies gingen omhoog en er werd nu echt hard gewerkt er werd mentaliteit getoond! Zo kon Rafael bijna 8 minuten na rust de 3-1 laten aantekenen, zou dit de ommekeer zijn? Het spel ging verder en VEP voerde de druk verder op, het bal verlies werd zichtbaar minder en persoonlijke duels werden nu gewonnen. Helaas viel ook op dat door ASW niet altijd even sportief werd gevoetbald en vervelende harde overtredingen werden begaan… Een kleine 10minuten later werd na zo’n overtreding een vrije trap aan VEP toegekend. Levie ging achter de bal staan en gaf een mooie pass op Marouane. De bal lande perfect op zijn hoofd en met een keurige kopbal in de lange hoek werd de zeer verdiende 3-2 aangetekend.

De aansluitende treffer was gemaakt en ASW moest vrezen dat ook de 3-3 nog zou gaan vallen want het werd steeds meer VEP wat het spel dicteerde. Was er nog voldoende tijd om nog een derde goal te gaan maken?? ASW kwam er sporadisch uit maar was vaak snel de bal weer kwijt, ballen werden gewoon maar weg geschoten….VEP bleef drukken maar stranden elke keer weer zo rond het strafschop gebied van ASW. Helaas konden de VEPPERS niet stunten, de gelijkmaker bleef uit en de wedstrijd was afgelopen.

Jammer maar helaas, dit was echt een wedstrijd met twee gezichten….Complimenten voor de tweede helft jongens…..volgende keer beter.