Vette winst voor VEP D5 op Sportlust D5

Het is een zonnige ochtend bij VEP en de D5 mag aantreden in de return wedstrijd tegen Sportlust D5. Ze mogen op het hoofdveld van VEP spelen en gezien de ruime score bij de uitwedstrijd is de kans dik aanwezig dat ze dit makkelijk moeten kunnen winnen. Alle spelers zijn aanwezig dus er zijn 3 wissels. Het waait flink en Sportlust wint de tos en mag aftrappen.

Rob en Milan staan in de spits. Voor Rob een ongebruikelijke plek maar wie weet kan ie daar goed uit de voeten. Dit nog niet gezegd hebbende is het eerste doelpunt al een feit door een mooie kopbal van Rob vanuit een corner in de 2de minuut. De toon is gezet en VEP staat al op voorsprong. Er wordt lekker gebald door VEP en Sportlust komt eigenlijk niet echt goed aan de bal. Na een minuut of 10 krijgt Rafael de bal aangespeeld na een mooie samenwerking tussen Rob en Fabian die de bal behendig het strafschopgebied in meenemen. Rafael schiet de bal vervolgens makkelijk in het net. De 2-0 staat op het bord.

Er wordt lekker gespeeld door VEP en we zien diverse mooie acties. Het aannemen van de bal kan hier en daar nog wel wat beter, aldus de voetbalkenners langs de kant. Levi zorgt voor diverse mooie steekballetjes waardoor er meerdere kansen bij het doel van Sportlust ontstaan. Een enkele keer weet Sportlust wel een eindje op te komen maar wordt dan veelal door de links back Joris en Kilian terecht gewezen. Waar dat soms niet lukte wachten Leroy en Gunbee ze nog op. Een enkele bal wordt door Thomas gepakt en snel weer in het spel gebracht. Op een zeker moment krijg Rafael de bal goed aangespeeld en speelt heel rustig nog een laatste man uit alvorens de bal wederom rustig langs de keeper te spelen. De 3-0 is een feit.

Het lijkt kat-in-het-bakkie te zijn en hopelijk kunnen onze veppers dit vasthouden. In de laatste minuut van de eerste helft volgt nog een corner. Deze wordt mooi hoog voorgegeven en Marouane weet ‘m er behendig in te koppen. We gaan met 4-0 de rust in.

In de tweede helft komt Sportlust goed uit de startblokken en krijgen gelijk in de tweede minuut al een dot van een kans die op de lat beland. Daar lijken we goed mee weg te komen maar helaas staat er een spits goed op te letten en deze schiet ‘m er in de rebound alsnog in. Het wordt 4-1. Nog niets aan de hand maar wel blijven opletten. VEP trekt even weer aan en gaat weer op naar het doel van Sportlust. Milan heeft al een paar kleine kansjes gehad maar het is bij hem nog niet tot scoren gekomen. Daar zal nu verandering in komen want ronde de 10de minuut krijgt VEP een corner die vrij snel bij Milan terecht komt die zich mooi vrij gelopen had. Deze keer krijgt hij de kans waar hij op wachtte en schiet de bal strak in het doel. Het staat 5-1.

Het spel gaat nu een beetje heen en weer en er zijn over en weer wat kansjes. Kilian loopt z’n longen uit z’n lijf langs de rechterkant maar er wordt niet gescoord, behalve door Rafael die zich weer eens mooi vrij weet te spelen in het strafschopgebied, op z’n gemak de keeper uitspeelt en rustig de 6-1 erin legt. Prima score tot nu toe. Diverse spelers willen er nog wel wat bij scoren en proberen dit met diverse schoten op doel. De keeper van Sportlust weet echter wel van wanten en zorgt ervoor dat de meeste pogingen mislukken.

Vlak voor het einde krijgt Rik nog twee dotten van kansen waarbij hij vrij voor de keeper komt te staan. De eerste werd gehouden door de keeper en de tweede ging helaas net naast. Erg jammer maar helaas. 6-1 is ook een prima score om mee af te sluiten. De mannen hebben lekker gespeeld en kunnen met een zonnige overwinning op zak naar huis.

Verslaggever: Klaas Olthuis