Een nachtkaars….

Vandaag de een na laatste wedstrijd van het seizoen voor VEP D5. Zo’n 33 toeschouwers (passanten niet meegerekend) waren uitgelopen naar “sportpark Cromwijk” om de laatste in de reeks “toppers” te aanschouwen. Het op de 2e plaats bivakkerende ASW D2 was de tegenstander. Uit was nipt verloren, dus vandaag de kans om iets recht te zetten. Bij winst kon nog een plekje worden gestegen, bij verlies is de 4e plaats het maximaal haalbare. Ondanks de berichten over buien, bleef het gelukkig toch droog tijdens de wedstrijd.

De D5 kwam voortvarend uit de startblokken en zette vanaf de 1e minuut de tegenstander onder druk. De toon werd duidelijk gezet…Hier valt vandaag voor jullie niets te halen. Na een paar kleine kansjes was het uiteindelijk Joris, die vanaf de 16 meter een schot loste met dodelijke precisie. De 1-0 stond op het bord. Waar men langs de lijn verwachtte dat dit het startsein was, voor een mooie wedstrijd, kwam bedrogen uit…. De wedstrijd kabbelde verder en VEP D5 leek het allemaal wel te geloven. De tegenstander wist te profiteren en zette de 1-1 op het bord. Met een kater gingen we op zoek naar de thee.

Na rust een zelfde beeld. De wedstrijd kabbelde verder en de toeschouwers (inclusief uw reporter) hadden moeite om het spel aandachtig te blijven volgen. Dat dit ook bij de spelers het geval was, bleek uit de 1-2. Een vrije trap om het middenveld werd snel genomen en de spits van ASW had een compleet vrije doortocht naar keeper Thomas. Iedereen van de D5 keek naar elkaar, hoe kon dit nu gebeuren.

De 1-2 stond op het bord, en op een paar kansjes na, over en weer, was er eigenlijk niet zoveel meer te beleven vandaag. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. De scheidsrechter blies voor de laatste maal, en beide teams verlieten gelaten het veld. We feliciteren kampioen Alphia D3, met het behaalde kampioenschap, en zullen ons toch nog 1x moeten opladen voor de laaiste wedstrijd komende week tegen de nummer laatst Nieuwkoop D3