Het slotakkoord van het seizoen

De voetbalcompetitie voor V.E.P. zit er bijna op, op één thuiswedstrijd na.
Dit betrof nog een thuis, inhaal wedstrijd tegen Nieuwkoop D3.
De wedstrijd had geen betekenis meer voor de definitieve vierde plek van het algemeen klassement.
Dus de mannen van de D5 konden vrijuit voetballen en hun kunsten vertonen.
Aangezien een aantal vaste spelers van de D5 niet konden voetballen, had de coach en trainer besloten om een tweetal gastspelers uit te nodigen voor het eindbal.
De gastspelers waren de spits Stef en de keeper Maxim.
Met een voetbaltemperatuur van 10 graden en een strak geschoren voetbalmat werd er afgetrapt op veld drie.

Om kwart over elf, schalde het fluitsignaal over de zon overgoten velden van V.E.P. en VEP trapte de wedstrijd af.
De scheidsrechter had zijn fluitje nog maar net uit zijn mond of VEP had zijn eerste doelpunt al gescoord in de 1ste minuut.
Via een oplopende Fabian over de linkervleugel met de bal aan de voet, weet hij de achterlijn te halen en de bal met een strakke voorzet voor te trekken tot bij Rik, die bij de tweede paal, de bal voor het intikken heeft.
V.E.P. zet meteen de toon, om even aan te geven wat de bedoeling van Vep is, bij het slotakkoord van het seizoen.
In de 7de minuut ontstaat er een leuk combinatie spel tussen Fabian en Stef, waarbij laatst genoemde een pass op Gunbee geeft.
Gunbee probeert op een meter of tien de keeper te verschalken met een schot over de grasmat.
Deze reageerde echter attent en kon de bal goed uit zijn doel werken.
Ondanks de één nul voorsprong wordt het spel van Vep na de tiende minuut onrustig en lijdt men onnodig balverlies.
Hierdoor weet nieuwkoop zich toch gesterkt en komt het beter in het spel te zitten.
Bij nieuwkoop gaan de combinaties beter en komen ze zo nu en dan dicht bij het doel van Vep.
Desondanks weet Vep toch de twee tegen nul aan te tekenen in de 16de minuut.
Op een voorzet van Marrouane van links weet Rik op rechts de bal, voor de tweede maal, in te tikken.
Na de thee, starten de boys net zoals in de eerste helft.
Met als gevolg dat er in de 32ste minuut het derde doelpunt wordt gescoord.
Met een actie van Fabian en een redding van de keeper van de tegen partij, komt de bal bij Rob terecht, die de bal door passt naar Kilian en deze de bal met een perfect schot afrond in de rechter bovenhoek van het doel.
Toch verslapt de aandacht bij Vep ,ondanks de drie nul voorsprong en weet Nieuwkoop in de 34 ste minuut de stand terug te brengen tot 3-1.

Helaas voor Nieuwkoop, wordt de wederopstanding, in de kiem gesmoord door een doelpunt van Marrouane in de 45ste minuut, waardoor de marge weer drie doelpunten bedraagt.
Het doelpunt komt tot stand vanuit een corner die door Levi werd genomen.
De bal komt bij de eerste paal, waar Marrouane hem behendig binnen kopt.
De stand is vier tegen één.
Ondanks het matige spel, weet Vep de score uiteindelijk verder uit te breiden naar een 5-1.
Met een mooie overzichtelijk combinatiespel tussen Stef, Rob en Levi, weet laatst genoemde de steekbal van Rob prachtig af te ronden met een schot in de korte hoek.
De wedstrijd wordt uiteindelijk door Nieuwkoop met een laatste doelpunt afgerond tot een 5-2 winst voor V.E.P. D5.
 V.E.P.  D5 kan terug kijken op een prachtig voetbal seizoen met een mooie vierde plek in het algemeen klassement.
Met in het achterhoofd houdend dat de wedstrijden tegen de bovenste drie vaak maar nipt en onnodig verloren gingen, waren dat de sleutelwedstrijden tot een eventueel kampioenschap.
Tot slot wil ik de coaches en trainers Theo en Robert via deze weg bedanken voor hun tomeloze inzet in het voetbalseizoen van 2015 -2016.