Het zat er even niet in

Zaterdagochtend 28 november gaan de jongens van VEP D5 rond 09:00 op weg naar Stolwijk om de 5de competitie wedstrijd te gaan spelen. Nog geen maand geleden was de thuiswedstrijd, welke nipt met 3-2 werd gewonnen en nu dus al de return. Stolwijk zal gebrand zijn op revanche dus we kunnen ons op gaan maken voor een spannende wedstrijd. Het weer zit deze ochtend mee, hoewel frisjes, niet teveel wind en er komt zowaar een zonnetje bij kijken.

Het team is bijna compleet, alleen Jimmy is er niet bij vandaag. Wel hebben we een aanvulling erbij gekregen genaamd Milan. Hij zal voorlopig voornamelijk als spits ingezet worden. Hij zal nog even moeten wennen aan het grote D-veld en de extra regels, zoals buitenspel, aangezien hij tot voor kort nog bij de E-tjes speelde. De wedstrijd gaat rond 10:15 van start op een mooi grasveld. Ondanks alle regen van de laatste tijd ligt dit veld er nog goed bij en wordt het gelukkig geen kluitje trappen.

De spelers van beide ploegen zijn druk in de weer met de bal maar het duurt vrij lang voordat er wat kansjes in de buurt van de doelen ontstaan. Er wordt matig overgespeeld en het spel aan beide kanten is vrij ruw maar van Stolwijk nog wat meer en soms met wat natrappen erbij, erg jammer. Af en toe een korte demarrage over en weer maar bij het afspelen raakt met name VEP de bal vaak weer kwijt. Veel ballen blijven hangen in het midden en aan de zijkanten, tot aan de 25ste minuut als een Stolwijker eindelijk dicht genoeg het doel genaderd is en een schot kan lossen op het doel. De hoek is precies goed genoeg en Thomas kan de bal niet meer houden. Het staat 1-0. Dit is tevens de ruststand.

Tijd voor een donderspeech in de kleedkamers. Dit moet toch beter kunnen. De score valt nog mee maar het spel moet echt een stuk beter om nog te kunnen winnen. We hebben wel vaker meegemaakt dat de D5 de tweede helft een stuk beter speelt. Laten we hierop weer hopen.

Helaas verloopt de tweede helft niet helemaal zoals we hadden gehoopt. Het spel is wel iets pittiger geworden maar de scherpte is er vandaag niet. Na 5 minuten komt een spits van Stolwijk vrij op Thomas afgelopen en wipt deze met een handig lopje over hem heen. Heel beheerst en goed gedoceerd. Het staat al weer 2-0. Er wordt wel iets meer gewerkt bij VEP en ook Marouane loopt zich behoorlijk in het zweet. Hij wordt ook flink aangepakt door de Stolwijkers en houdt er paar flinke schrammen aan over. Hij blijft echter overeind en strijd voor wat ie waard is. De ballen komen nu wel wat beter aan bij het overspelen en een klein beetje hoop is er toch nog wel.

Waar je soms wat geluk nodig heb, krijg je echter soms ook wat pech. Rond de 14de minuut wordt er door Stolwijk een schot op doel gewaagd, niet een heel serieus schot en normaal gesproken geen enkel probleem voor Thomas, echter stond Marouane er ook vlak bij en die probeerde voor de zekerheid ook de bal weg te werken. Dit mislukte en helaas veranderde de bal hierdoor dusdanig van richting dat ie langs Thomas in het doel verdween. Balen, maar het is wel 3-0.

Dan zul je denken dat je je portie pech wel gehad hebt, maar helaas. In de 24ste minuut gaat een terugspeelbal van Fabian op keeper Thomas verkeerd en deze beland in het doel achter Thomas. De spirit bij VEP is nu wel een beetje verdwenen zo lijkt het. Laten we dit maar snel afronden en onze wonden likken. Toch leeft VEP nog even op bij een serie corners. Diverse ballen worden voor de goal van Stolwijk gebracht maar deze wilde er maar niet in gaan. Rob bijna, Marouane bijna, Milan bijna, Matthijs bijna, Levi bijna, maar toch allemaal net niet. De keeper van Stolwijk hield z’n doel keurig leeg.

De Stolwijkers waren echter nog niet klaar en zetten ook nog een keer aan richting het doel van VEP. Bij Stolwijk wilde het vandaag allemaal wat beter lukken en ook bij deze laatste poging kreeg de spits weer een goede kans om met een zeer strak schot het laatste doelpunt van deze wedstrijd te scoren. Eindstand 5-0. Erg jammer. Er had veel meer ingezeten voor VEP maar het kwam er vandaag niet uit. Het aantal doelpunten is gelijk met de vorige ontmoeting maar deze keer slechter verdeeld voor VEP. Maar niet teveel getreurd, de koppositie in de poule blijft vooralsnog nog wel even behouden. De volgende keer gaat de D5 gewoon weer vlammen en dan weer echt spelen voor de winst.

Verslaggever: Klaas Olthuis