Nieuwe ronde nieuwe kansen

Na de smadelijke nederlaag vorige week in Stolwijk, stond op sinterklaasdag om 09.00 de uitwedstrijd tegen Nieuwkoop D3 op het programma. Het was een vroegertje die morgen voor de boys en vertrokken bij een rood ochtendgloren richting sportpark ‘de Dulen’ te Nieuwkoop.

Op Leroy na was iedereen aanwezig voor de wedstrijd om de kop positie in het algemeen klassement te behouden.
Ondanks dat de zon door het wolkendek heen scheen was het met acht graden en een stevige bries uit het zuidwesten des landes, een koude bedoening langs de velden van Nieuwkoop. Strak om negen uur werd de wedstrijd aangevangen en Vep begon de wedstrijd met wind mee. Dat wind mee een voordeel is, bleek wel in de 3de minuut. Op een steekpass van Marouan middendoor op Levi, zal Levi in de betreffende minuut de score openen. VEP komt zeer snel op een 0-1 voorsprong. De tegenstander stond de slaapkorrels nog uit de ogen te wrijven en ze stonden al achter. Dat Vep goed bij de les was, blijkt wel in de 5de minuut.

Door goed combinatie voetbal van Milan,Levi en Fabian komt de bal uiteindelijk bij Matthijs en weet met een schot van een meter of 25 van het doel ,de bal mooi af te werken in het doel. Het staat al weer 0-2.Vep zit goed in zijn vel en krijgt kans op kans om de score uit te breiden in de nog pril begonnen wedstrijd. De veppers kijken goed naar elkaar en zitten fel op de bal. Zo is er een actie op rechts van Rafael met een pass op Matthijs, die een hoge bal op Marouane aflevert.Laatst genoemde heeft een schot uit één ,voor ogen ,maar raakt de bal half.

Corrigeert zijn misser en probeert de bal als nog af te ronden, maar de keeper van de tegenstander weet de bal goed te pareren. Ondanks de wind weet de tegenstander toch, zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van de Veppers te komen.Zo weten ze een schot op de deklat te plaatsen. De veppers waren gewaarschuwd, maar desondanks wordt er in de 20ste minuut de 1-2 door Nieuwkoop aangetekend. Deze treffer wordt mede mogelijk gemaakt door wat rommelig voetbal achterin .Ook al scoort Nieuwkoop, Vep recht de rug en gaat daar verder waar ze zijn gebleven .Dit resulteert weer in een snelle marge van twee doelpunten verschil .Dit alles gebeurt met een splijtende pass door het midden van Thomas T. op Matthijs die de bal goed meeneemt en de bal wederom met een snoeihard schot afrond.Dit alles gebeurt in de 22ste minuut en het is 1-3.De resterende tijd van de eerste helft, verzuimd vep om de genade klap te plaatsen en gaat vep de theetijd in met een 1-3 voorsprong. Met de eerste helft in ons achterhoofd gaan we met vol verwachting klopt ons hart de tweede helft in. En niet onterecht ,want de jongens staan nog koud in het veld of de 1-4 ligt er al weer in.In de 31ste minuut weet Rafael met een solo en met de volle tegenwind in zijn haren de bal af te ronden .Gaande weg gaat het spel van Vep jammer genoeg achteruit. Er wordt niet meer goed naar elkaar gekeken en de passes komen niet meer aan. De wind krijgt vat op het spel van Vep. De tegenstander put hier moet uit en ziet dat Vep het moeilijk heeft en weet kans op kans te creëren. De lange en hoge ballen worden door Nieuwkoop gehanteerd en dit heeft in de 38ste minuut resultaat. Want op slecht uitverdedigen van Vep weet een Nieuwkoper de bal op te pakken en de bal met een hoge bal in het uiterste hoekje achter Thomas de keeper te plaatsen Het is 2-4 in de 38ste minuut. Ondanks dat Vep het moeilijk heeft, vecht Vep voor wat het waard is en weet het stand te houden tot het eind van de wedstrijd.

P.Geurts