Prima overwinning VEP D5 op Alphense Boys D10

Het is zaterdag 12 december en VEP D5 maakt zich op voor de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop tegen Alphense Boys D10. VEP D5 staat nog bovenaan in de poule en hebben nog geen wedstrijd gemist en slechts 1 verloren. Het gaat dus eigenlijk best lekker tot nu toe wat de scores betreft. De wedstrijd vangt aan om 13:45, het is 8 graden en er hangt een aardig wolkendek maar het is nog droog en niet te koud om te voetballen.

Helaas geen Leroy erbij vandaag wegens ziekte en Jimmy mocht met een C4 wedstrijd meedoen. VEP trapt af met Levi en Rik in de spits. VEP gaat goed van start en na 7 minuten heeft VEP een ingooi genomen door Fabian. Deze gooit de bal naar Kilian die ‘m meeneemt tot aan de achterlijn en vervolgens maar gelijk doorgaat richting het doel. Vlak bij het doel trekt ie ‘m toch nog voor waarna Rafael de bal in het doel kan werken. Het staat 0-1.

VEP laat de tegenstanders veelvuldig opkomen en dat levert soms gevaarlijke situaties op. Thomas T. verdedigd flink en laat wat mooie blocks zien. Een aantal tegenstanders zijn ook flink uit de kluiten gewassen dus VEP moet ook flink z’n best doen om ze niet helemaal tot aan het doel te laten komen. Een enkel schot wordt er evenwel gelost maar keeper Thomas heeft een goede dag vandaag en houd het doel schoon.

In de 16de minuut volgt er een corner voor VEP genomen door Levi. Deze trekt ‘m mooi voor het doel en Marouane tikt ‘m er keurig in. Zo willen we dat graag zien. Het is 0-2. Alpense Boys zijn echter nog lang niet verslagen en rukken direct na de aftrap op naar het doel van VEP. Ze lossen een hoog schot op doel en Thomas tikt de bal net genoeg omhoog om ‘m aan de goede kant van de lat te laten afketsen. Daar komen we goed mee weg.

Alphense Boys geven niet op en de lange spitsen blijven proberen de achterstand in te lopen. In de 29ste minuut is het bijna zover als een AB spits ineens vrij komt en recht op Thomas afloopt. We zien ‘m d’r al bijna inliggen als Rob als een duveltje uit een doosje op komt zetten en in een alles of niets poging probeert de spits af te stoppen. Gelukkig houd de Alphense Boy eventje in waardoor Rob z’n voet net tegen de bal kan krijgen. De spits had dit duidelijk niet verwacht en haalde evengoed uit. Ergens tussen voet en de bal in zat Rob en die viel kermend op de grond. Het schot was echter dusdanig verstoord dat er van de doelpoging weinig meer overbleef. Chapeau voor Rob. Helaas moest ie wel van het veld afgedragen worden. Niet veel later liep ie al weer rond dus het viel gelukkig mee. Eerst even de rust in met een 0-2 voorsprong.

Het is ondertussen lichtjes gaan regenen en diverse paraplu’s steken de kop op. In het begin van de tweede helft komt VEP even niet van hun eigen helft af. Passes komen net niet aan en Alphense Boys lijken even wat meer overwicht te hebben. In de 35ste minuut scoren ze bijna door een slecht weggewerkte bal van VEP. Gelukkig gaat de bal net naast.

Langzamerhand komt VEP weer wat meer op stoom. Marouane loopt flink heen en weer tussen doel en middenveld en ook komt Rik diverse keren op links langs z’n tegenstanders op weg naar het doel. Ook Milan krijg de bal een paar keer goed mee en doet z’n best om in scoringspositie te komen. Hij wil er echter nog niet in. Dan in de 47ste minuut een actie van Kilian over rechts, die slalomt door de verdediging heen en geeft een pass op Rik. Rik haalt uit en schiet tegen de onderkant van de lat. Even leek het geen doelpunt maar de scheids geeft ‘m toch, waarschijnlijk op aangeven van een grensrechter. Na een korte teleurstelling toch nog de vreugde om het doelpunt. Het is 0-3.

VEP gaat beter spelen en maakt leuke combinaties. Alpense Boys krijgen niet zoveel kansen meer en die er wel zijn worden door de verdedigers Joris en Fabian goed weggewerkt. Helaas komt VEP in de 53ste minuut even in de verdrukking voor z’n eigen doel en daar maakt AB dankbaar gebruik van en schiet de bal achter Thomas in het net. Het staat 1-3. Niets aan de hand en nog 7 minuten te spelen. Deze voorsprong moeten we vasthouden. Voor de laatste paar minuten wordt spits Milan gewisseld voor een extra verdediger Gunbee. Deze weet nog een paar ballen goed weg te werken en voorkomt zo meer leed. In de laatste minuut dan nog een flinke kans voor VEP waarbij Matthijs de bal goed op Levi speelt en deze schiet ‘m hard op doel. Helaas net in het zijnet. Het blijft 1-3.
Een prima overwinning en lekker gespeeld.

Reporter: Klaas