Donkere wolken pakten zich samen...

Vandaag speelde, na een korte winterstop, de D5 haar 1e wedstrijd van het jaar 2016. Na nogal wat logistieke hoogstandjes stonden er uiteindelijk om 12:30 11 veppertjes in de kunstgras wei. Met Rafael en Fabian in de wissel gingen we beginnen. Het was duidelijk dat er in de afgelopen weken, niet of nauwelijks getraind was. Combinaties liepen niet, uitverdedigen was lastiger dan gebruikelijk. Na wat aftasten, nam de d5 als trotse koploper toch wel het initiatief. Er was een optisch overwicht, maar dat leidde uiteindelijk maar tot 1 kans. Levi zette Milan vrij voor het doel, die de bal volledig miste, en bovendien in buitenspel positie stond. Aan de andere kant kwamen we goed weg toen een speler van Bernardus de bal speelde terwijl Thomas E de bal vast had (of toch niet helemaal) en scoorde. Gelukkig voor ons floot de scheidsrechter voor een overtreding op Thomas E. De harde wind en de hagelbuien maakten het allemaal niet makkelijker voor de mannen. De scheidsrechter floot voor de laatste keer in de 1e helft. We gingen rusten met een een 0-0.

Wat er in de rust aan de heren is verteld is uw verslaggever niet duidelijk, maar als het een donderspeech was, had het niet het gewenste resultaat.

De 2e helft met tegenwind begon niet voortvarend. Voortdurend waren we op eigen helft te vinden en kregen de bal simpelweg niet weg uit de gevarenzone. Het is dan ook maar goed dat ook Bernardus het vizier niet op scherp had staan. Thomas E had het in de 2e helft vooral druk met uittrappen en de ballen halen die links en rechts naast het doel verdwenen. Hoe hij ook zijn best deed, lukte het met de harde tegenwind niet, om de bal bij de voorwaartsen van de D5 te krijgen. De wind trok steeds harder aan, en donkere wolken pakten zich samen boven het sportpark.. Dit leken niet alleen de letterlijke wolken te zijn. Met de wind tegen, hagel, natte sneeuw, dit kon niet lang meer goed gaan. Of toch......

Diep, diep in de 2e helft was daar ineens een "5 december" momentje. Levi en Milan gingen in een van de sporadische aanvallen, nog achter een diepe bal aan. De laatste man van Bernardus was er echter op tijd bij, en speelde de bal rustig terug naar de keeper. Milan maakte al rechtsomkeert.....Levi echter geloofde echter wel in deze kans. Wellicht tegen beter weten in, ging hij door naar de keeper die blijkbaar, geschrokken van Levi, de bal ineens kwijt was, en Levi stond ineens voor een leeg doel... 0-1!!! Er werd nog wel afgetrapt, maar de wedstrijd was gespeeld. Enkele momenten later floot de scheidsrechter voor het laatst. De ontlading was enorm bij de mannen.

Het is een cliché of een van de vele voetbalwaarheden maar...Als je slechte wedstrijden ook wint, word je kampioen. Wellicht moeten we toch wat gaan plannen met een bootje in mei :)