VEP D5 – Nicolaas Boys D2, 0-3

Na de ternauwernood gewonnen wedstrijd bij Nicolaas boys op 07-11-2015, kwamen de gasten op zaterdag 30 januari 2016 op bezoek op het sportpark Cromwijck te Woerden voor de return wedstrijd. Ondanks dat vele wedstrijden waren afgelast door de zware regenval van de nacht ervoor, ging de wedstrijd van de D5 gewoon door. Dit omdat de wedstrijd gespeeld zou worden op het kunstgrasveld. De wedstrijd ving aan om kwart over elf en het regende nog steeds met hetzelfde tempo als de nacht ervoor. Het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden door de regenachtige omstandigheden maar zou een uitgelezen kans zijn om met deze wedstrijd de voorsprong op de directe concurrenten in het algemeen klassement te vergroten.

Tussen de regendruppels door schalde het fluitsignaal van de scheidsrechter over de velden bij VEP. VEP heeft de aftrap van de wedstrijd en beginnen met een opstelling van Levi en Kylian in de spits, Fabian, Marouane, Matthijs en Rafael op het middenveld en Rob, Leroy, Gunbee en Joris in de verdediging. In de eerste zeven minuten bleek het wel weer even wennen om elkaar te vinden op het veld. Veel ballen kwamen niet aan of werden niet goed ingespeeld op medespelers. Kortom het was hutseklutsvoetbal. Desondanks ontstond er in de vijfde minuut wel een kans voor VEP om de wedstrijd op te breken. Met een pass van Levi op het middenveld, in de ruimte naar voren op Kylian, weet deze de bal te controleren en op het doel af te stevenen. Echter verslikt hij zich in zijn eigen schot op het doel en smoort deze actie in een slow motionbal naast de linker doelpost.

VEP begint zich te herpakken in het spel en vindt elkaar steeds beter, maar kan niet voorkomen dat de tegenstander in de 9de minuut de 0-1 op het scorebord aantekent. VEP is niet onder de indruk en gaat op zoek naar een snelle gelijkmaker met het verbeterde spel. Het spel wordt beter en VEP krijgt zo in de 10de, 21ste en 26ste minuut toch kansen om de stand gelijk te trekken. Er wordt steeds beter naar elkaar gekeken en overgespeeld. Zo geeft Rafael veelvuldig uitstekende steekpasses op de spitsen van VEP en heeft Fabian op de linkervleugel posities zo nu en dan een uitstekende loopactie of kaatsmomenten met een van zijn medespelers. Ook in de verdediging is er een verontrustend moment die op uitstekende wijze hersteld wordt door Rob. Kortom het spel wordt aanzienlijk beter en geeft hoop voor de tweede helft.

De theepauze zit erop en de tweede helft heeft zijn aanvang. Ondanks dat men zou verwachten dat het weerbeeld zou omslaan naar een beter vooruitzicht, begint het echter nog harder te gieten. Dit geeft een onheilspellend vooruitzicht voor de afloop van dit duel. Dit nog niet hebbende gezegd ligt de 0-2 al in het net van Thomas zijn doel. Daar waar de eerste helft zo goed eindigde, begint de tweede helft net zo als de eerste helft begon. VEP krijgt het moeilijker en komt er maar moeilijk uit. Helaas lukt het ook niet meer om de bal met elkaar goed te combineren om het tij nog te doen keren.

Met lange afstandsschoten probeert Thomas de keeper de spitsen te bereiken, om zo een tegendoelpunt te forceren. Echter worden de hoge ballen door de lange middenvelders van de tegenstander eenvoudig ontfutseld van VEP. Van enige opbouw van achteruit is geen sprake meer en VEP probeert met man en macht de schade te beperken. Ook dat kan niet voorkomen dat Nicolaas Boys de 0-3 kan aantekenen in de 40ste minuut.

Helaas had VEP D5 een off-day maar mogen ze zich nog gelukkig prijzen met een eerste plek in de ranglijst van het algemeen klassement. En het gezegde luid altijd: “Na regen komt zonneschijn”.