Een zonnige overwinning tegen Sportlust

Na een weekje pauze mag VEP D5 op zaterdagochtend 13 feb. weer aantreden voor een derby tegen Sportlust ’46 D5. Theo had een bus geregeld maar die kwam niet opdagen dus gingen we maar lopend naar de buren. Het had een beetje gevroren en de velden waren nog wat wit maar er scheen een lekker zonnetje dus prima voetbalweer met de handschoentjes aan.

Er werd gespeeld op het hoofdveld en om 09:45 begon de wedstrijd. De mannen leken er zin in te hebben en de ouders genoten van het zonnetje langs de kant. Er word lekker gespeeld, posities worden aardig goed gehouden, met af en toe wat extra aanwijzingen van Willem erbij aan de ene kant en Robert en Theo aan de andere kant. Er werden leuke combinaties gemaakt maar de bal kwam in het begin niet heel ver uit het middenveld vandaan. Rafael, Kilian, Levi en Rick speelden elkaar regelmatig aan en probeerden een doorbraak te forceren maar dat was in de beginfase wat moeizaam. De bal ging dan weer naar Sportlust dan weer naar VEP. Als een kleine doorbraak daar leek van Sportlust dan stonden daar Joris en Gunbee in het midden en Rob aan de zijkanten om dit in de kiem te smoren en een heel enkele keer moest ook laatste man Leroy de bal weer de goede richting op schieten.

Langzamerhand kwam VEP toch dichter bij het doel van Sportlust uit en Rick heeft al een paar kleine kansjes gehad, helaas nog zonder juiste afronding. In de 20ste minuut is het dan wel Kilian die weet te scoren vanuit een goede assist van Rick. De score is geopend, het is 0-1.

Sportlust doet goed z’n best maar echt gevaarlijk worden ze niet. Op een paar kleine doorbraakjes na komen ze er niet echt aan. De 25ste minuut is daar en weer is het Rick die goed voorin met de bal bezig is. Hij geeft de bal aan Rafael die ‘m behendig langs de keeper schiet. Het staat 0-2. Dit is een prima einde van de eerste helft en de mannen gaan even rusten.

De tweede helft gaat eigenlijk net als de eerste helft. Marouane en Milan doen nu ook mee en er worden weer leuke combinaties gemaakt. Ze kijken goed en spelen elkaar goed aan. Aan de zijkant doet Rob flink z’n best en weet menig Sportluster de bal afhandig te maken of er in elk geval voor te zorgen dat ie niet veel verder komt. Joris stopt regelmatig een half doorbrekende Sportluster maar ook Leroy moet nog wel eens een balletje wegwerken. Een enkel schot op doel is eenvoudig te houden voor Thomas en levert niet echt gevaar op.

We zijn al weer ruim over de helft van de tweede helft als er nog steeds geen extra scores bijgekomen zijn maar daar komt snel verandering in. Het is wederom Rick die het derde doelpunt inleidt waarna Marouane de bal doorgeeft aan Levi die ‘m er vervolgens behendig intikt. Het leek wel even buitenspel te zijn maar daar werd niet voor gefloten. Het staat 0-3 in de 49ste minuut maar daar blijft het niet bij. Binnen een minuut is de bal al weer bij het doel van Sportlust en nu weet Rafael er wederom wel raad mee en tikt de bal van dichtbij het doel behendig langs de keeper. Een laatste doelpoging van Sportlust in de laatste paar minuten wordt nog even door Joris afgeweerd waardoor de 0 van de tegenstander vastgehouden wordt.

0-4 is de einduitslag en de coaches waren dik tevreden. Sterk vanuit de positie gevoetbald, aldus Robert. Het was een zonnige ochtend met een zonnig einde voor de VEP D5.

Reporter: Klaas Olthuis