Opnieuw nederlaag voor de E5

Na de 7-1 nederlaag tegen Alphia stond er nu opnieuw een Alphense ploeg op het programma voor de mannen van de E5. ARC, dat in de eerste wedstrijd met 9-0 had gewonnen, kwam nu op bezoek in Woerden. Door de afwezigheid van Jens en Ramon, moest de ploeg weer aantreden met invallers. Levi en Gunbee uit de E3 en Stan uit de E2 waren bereid gevonden om na hun eigen wedstrijd ook nog mee te doen bij de E5.

Op het eerste gezicht leek de ploeg van ARC niet zo heel erg uit de kluiten gewassen, dus VEP ging vol vertrouwen van start. Met Levi in de goal, Gunbee als rechtsachter en Stan als middenvelder/ spits. Noah ging ook in de verdediging en de overige spelers hadden hun vertrouwde positie. De E5 begon goed voetballend aan de wedstrijd en ARC leek zelfs een beetje overrompeld door het goede samenspel van VEP. Er werd mooi opgebouwd van achteruit en al gauw werd dit beloond met een doelpunt. Stan gaf een mooie voorzet op Jayden en die wist knap de keeper van ARC te verschalken: 1-0.  Ook in de minuten daarna leek VEP de sterkere ploeg. Noah kwam geregeld mee naar voren en in combinatie met Milan werd er een aantal kansen gecreĆ«erd. Helaas werden de kansen niet verzilverd.  VEP bleef de aanval opbouwen, maar na een mooie breedtepass van Milan op Gunbee werd er balverlies geleden en dit balverlies werd door ARC razendsnel omgezet in een succesvolle aanval. Levi was kansloos bij de inzet van de Alphense spits: 1-1.

VEP liet zich niet van de wijs brengen en bleef goed spelen, toch was het inmiddels duidelijk dat ARC geen slechte ploeg was, ze moesten alleen nog even warmdraaien. Opnieuw kwam VEP toch weer op voorsprong, een pass van Waling op Stan, Stan legde de bal prachtig voor en opnieuw stond Jayden op de goede plek om de bal in het doel te kunnen tikken. Prachtig gedaan en dus toch weer een voorsprong. Vlak voor rust wist ARC opnieuw langszij te komen en konden we met een 2-2 stand de kleedkamer in.

Na de rust kwam ARC vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit en oogde de E5 al wat vermoeid en was het frisse voetbal van de eerste helft ver te zoeken. Een prachtig afstandschot van ARC dat in het dak van de goal belandde gaf ARC nog even dat extra zetje om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. VEP kwam amper meer aan voetballen toe en stapelde fout op fout. ARC kon profiteren en maakte vervolgens 2-4 en tot slot ook nog 2-5. Het is duidelijk even wennen voor onze helden aan het tempo en het niveau in deze poule.