VEP E5 laat de overwinning glippen en verliest opnieuw

De derde Alphense ploeg in drie weken stond er zaterdag op het programma voor de mannen van de E5. Ditmaal waren de Alphense boys E5 de tegenstander. De ploeg reisde voor het eerst dit seizoen in de complete samenstelling af naar Alphen. Geen invallers dit keer, maar alle zeven spelers van de E5 waren aanwezig.

Gezien de uitslagen van de afgelopen weken,  zou VEP kans kunnen maken tegen deze Alphenaren. Met dit gevoel begon de ploeg ook aan de wedstrijd en vanaf het begin af aan leek de eerste overwinning van dit seizoen in de lucht te hangen. Onze helden begonnen goed en rustig opbouwend te voetballen en Alphense Boys gaf VEP daar alle ruimte voor. Gek genoeg wist VEP niet zo goed wat ze met al die ruimte aan moest, dus in plaats van opstomen richting doel, werd er wat langzaam en aarzelend gespeeld. Toch was het na een minuut of 10 raak. Een goal uit het boekje, Waling werd aangespeeld op het middenveld, die gaf een perfecte pass op Milan, die Milan vervolgens prachtig in het doel schoot. Dit moest wel de bevrijdende treffer zijn, nu kon er lekker door gevoetbald worden. Dat voetballen gebeurde ook wel en VEP was zeker de bovenliggende partij, alleen lukte het scoren niet. Milan, Jayden, Waling, Ramon hadden allemaal tig kansen, maar het lukte maar niet om te scoren. Ondertussen speelde de ploeg wel heel erg naar voren, wat meteen heel gevaarlijk werd bij een lange uittrap van de keeper van Alphense Boys. De bal stuitte over de verdediging van VEP heen en kwam bij de spits van AB terecht. Die aarzelde geen moment en schoot de bal feilloos over Noah heen in de touwen. Wat een domper. In de resterende minuten voor de rust ging VEP opnieuw op jacht naar een doelpunt, maar het wilde maar niet lukken.

Na de rust kantelde de wedstrijd behoorlijk. VEP liep wat vermoeid over het veld, er werd slecht overgespeeld en er zat vooral weinig fut in bij de mannen. AB daarentegen had zelfvertrouwen gekregen door de treffer voor rust en ging dus meer en meer aanvallen. Dit resulteerde in een doelpunt voor de thuisploeg: 2-1. Tot overmaat van ramp raakte ook nog Owen geblesseerd tijdens een confrontatie met één van de tegenstanders. Hij kon niet meer doorspelen en VEP moest met 6 man verder. Dit gaf weer eens heel duidelijk aan dat we toch echt een 8e speler nodig hebben.

Gek genoeg was het uitvallen van Owen wel de wake up call voor de Veppers, want eindelijk kwam weer wat actie in het spel en werd er weer gevoetbald. Opnieuw ontstonden er heel veel kansen, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. Uiteindelijk viel het doelpunt natuurlijk wel aan de andere kant, met zes spelers kon VEP niet overal tegelijk zijn, dus door het vele aanvallen ontstonden er gaten in de verdediging. Helaas dus opnieuw een nederlaag voor de E5.