Monsterzege VEP E5 op TAVV

Na drie nederlagen in deze bekercompetitie, hing er afgelopen zaterdag een overwinning in de lucht voor de E5. De tegenstander, TAVV, leek op papier een te kloppen ploeg. En daarnaast waren alle omstandigheden goed. Het zonnetje scheen lekker, we hadden in de persoon van Levi een extra speler in de ploeg waardoor er gewisseld kon worden en in het geval van blessures was dit toch echt noodzakelijk. Levi nam de plek in de goal in en Willem gooide de rest van de ploeg enigszins om qua positionering. Owen mocht het een keer in de aanval gaan proberen en Waling nam zijn plekje als laatste man in. Jens begon op het middenveld. Met één wissel konden we de hele wedstrijd door de jongens op verschillende plekken laten spelen en dat ging eigenlijk prima.

Vanaf de aftrap was het VEP dat de bovenliggende partij was. Er werd lekker overgespeeld en al snel was het VEP dat de score opende. Jayden was als een echte goaltjesdief op het juiste moment op de juiste plek en kon de 1-0 op het scorebord zetten. In de daaropvolgende tien minuten was het opnieuw twee keer Jayden die het net liet bollen. Na een kwartier stonden we al met 3-0 voor. Vanaf dat moment was de beer los en stapelde VEP kans op kans. Owen liet zien dat hij ook in de spits van waarde kon zijn en maakte de 4-0. De 5-0 was opnieuw voor Jayden. VEP had wel wat geluk met de keeper van TAVV, want die was duidelijk niet erg sterk en had zelden een bal klemvast. Onze jongens waren steeds snel ter plekke op de afvallende bal in te schieten. Met name Jayden had hier een goede neus voor.  Ook Milan liet zich geregeld gelden in de spits, maar had steeds het ongeluk dat de paal in de weg stond. Toch lukte het hem om de 6-0 binnen te schieten. In deze fase van de wedstrijd werd VEP wat overmoedig en ging iedereen mee naar voren, er werd dus minder goed verdedigd. En ook werd er weinig meer overgespeeld, iedereen probeerde te scoren en het leek meer prijsschieten dan voetballen. TAVV wist hiervan te profiteren door twee keer te counteren en twee keer te scoren. Bij het tweede doelpunt had Levi duidelijk last van een raar polletje in het veld, want de bal stuitte opeens de goal in. Het was zaak om in de slotminuten van de eerste helft nog even orde op zaken te stellen. Dit lukte toch weer en Waling wist met een fraai afstandsschot de score nog uit te breiden. Met een 7-2 voorsprong gingen we de rust in.

Willem liet de ploeg in de kleedkamer weten dat het vooral van belang was om te blijven overspelen en op die manier kansen te creëren.  Terug op het veld bleek duidelijk dat onze helden goed geluisterd hadden. Er werden weer mooie driehoekjes gespeeld en breedtepasses gegeven. Na een prachtige pass van Jayden kon Milan de 8-2 inschieten. Het negende doelpunt van VEP kwam op naam van onze gelegenheidsspits, Owen. Daarna was het Ramon die vanuit zijn rechtsachterpositie lekker mee naar voren kwam en door goed samenspel twee keer in stelling werd gebracht om te scoren. De 10-2 en de 11-2 kwamen op naam van Ramon. De ploeg bleef bewonderenswaardig goed over spelen en hierdoor bleven er kansen ontstaan. Owen maakte de 12-2 en daarna was het de beurt aan Jens om zijn eerste doelpunt voor de E5 te maken: 13-2. Het laatste doelpunt kwam op naam van aanvoerder Waling, die na een mooie één twee met Jayden de bal beheerst in het hoekje kon schieten. Na drie nederlagen was hier dan eindelijk de welverdiende overwinning, 14-2 maar liefst. Met dank aan Levi voor het meedoen en het goede keepen. En dan aan Mike voor het bijhouden van de stand en de doelpuntenmakers.