VEP E5 wint ook uit tegen DOSR

Na twee overwinningen op rij en het verwijderen van ARC en Alphia uit de poule, ligt VEP opeens op koers om eerste te worden in de poule. Na Alphen, moest nu nog wel even DOSR verslagen worden. Op het zeer vroege tijdstip van 8 uur vertrokken we afgelopen zaterdag richting Roelofarendsveen. Het was weer een mooie zonnige ochtend, dus we verheugden ons op een mooi potje voetbal. Willem die nog steeds zoekt naar de meest perfecte opstelling, begon dit keer met Waling op rechtsachter en Ramon op linksachter en Jens op het middenveld. De overige spelers stonden op hun normale positie, Noah op doel, Owen midden achter en Jayden en Milan in de spits.

Na de aftrap deed VEP weer eens een gooi naar het record van snelste doelpunt ooit. Waling kreeg de bal op rechts, stoomde op richting doel, gaf een voorzet aan Milan, die Milan keurig in de touwen schoot: 0-1. Wat een droomstart! Het vroege doelpunt leek de opmaat voor een doelpuntenregen, maar dat gebeurde helaas niet. VEP was duidelijk sterker en was voetballend veel beter dan de E3 van DOSR, maar deze mannen hadden wel hun lengte en hun breedte mee, gemiddeld waren ze een kop groter dan de jongens van VEP en ze waren ook duidelijk wat fysieker ingesteld. En daarnaast hadden ze maar liefst vier wissels aan de kant staan, terwijl VEP het maar met 7 man moest doen. Ook het veld van DOSR was een beetje wennen. Het gras was nogal hoog en erg nat, dus de bal rolde niet lekker. Toch bleef de E5 de gehele eerste helft domineren en kreeg heel veel kansen. Helaas lukte het steeds maar niet om te scoren, ballen op de paal, net naast etc. Uiteindelijk was het dan toch Ramon die ook op links prima uit de voeten kon, en na een mooie combinatie zichzelf in stelling bracht. Zijn eerste poging kwam op de paal, maar in de rebound wist hij alsnog te scoren. Met deze 0-2 voorsprong gingen we de rust in.

Na de rust ging Owen in de goal, Noah op linksachter, Jens midden achter, Ramon op zijn vertrouwde rechtsachter positie en Waling op het middenveld. Vol zelfvertrouwen ging de ploeg weer het veld op, met een 0-2 voorsprong moest ook de tweede helft een makkie worden. Dit bleek echter vies tegen te vallen, al na één minuut ging het mis. Ramon en Waling dachten allebei dat de ander de bal zou oppikken, een speler van DOSR kon hiervan profiteren en schoot van ver weg, hard en hoog op de goal, onhoudbaar voor Owen: 1-2. Nu moest VEP weer even wakker worden. Al gauw begon de ploeg weer te voetballen en was het Ramon die prachtig kwam opzetten aan de rechterkant en een op maat gesneden voorzet gaf aan Milan die perfect kon afronden. De marge was weer vergroot naar twee doelpunten verschil. Toch had DOSR moed geput uit hun doelpunt en merkte je duidelijk het verschil tussen vier wissels en geen wissels. VEP werd wat vermoeid en DOSR kon elke keer nieuwe frisse krachten inzetten. DOSR veroverde een corner en deze belandde via de borst van een speler in het doel van Owen: 2-3. Het werd dus alsnog spannend, helemaal toen DOSR ook nog de gelijkmaker wist te scoren. Toch bleef VEP gestaag doorvoetballen en de aanval opbouwen. Noah bestreek de gehele linkerflank en was een aantal keer gevaarlijk, Jayden kreeg kansen, maar uiteindelijk was het opnieuw Milan die zijn derde doelpunt van de dag maakte en ons weer even opgelucht liet ademhalen. In de slotfase was het Jayden die na een hoge voorzet van Milan de bal zo uit de lucht in de goal schoot: 3-5 en dit was tevens de eindstand. Het was weer spannend!