VEP E5 strijdend ten onder tegen Groeneweg

Op de warmste 1 november ooit, mocht de E5 de eerste competitie wedstrijd spelen thuis tegen Groeneweg. Vanwege de krappe selectie hadden we drie invallers nodig, Noah was ziek en Jayden een weekend weg. Gelukkig kon Delano keepen en waren Sam en Thomas uit de E8 bereid om na hun eigen wedstrijd ook nog met de E5 mee te doen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De aanvallen gingen over en weer en het tempo lag vrij hoog. Het hoge tempo zorgde ervoor dat de E5 wat te slordig speelde en geregeld de bal kwijt raakte omdat er niet snel genoeg overgespeeld werd. De invallers in de verdediging, Thomas en Sam, waren duidelijk nog erg gretig en pikten veel ballen van achteruit op en stoomden geregeld op richting goal. In het begin van de eerste helft leek het er op dat VEP toch wel de betere kansen had. Jens, Milan en ook Ramon kwamen geregeld voor de goal, maar het geluk ontbrak steeds voor de bevrijdende openingstreffer. Een wet in het voetbal is dan, dat de goal uiteindelijk aan de andere kant valt, ook nu was dit weer het geval. Via een rare kluts tegen een van onze eigen speler, belandde de bal over Delano heen, in het doel. Wat een pech! De E5 leek een beetje geknakt door dit ongelukkige doelpunt en Groeneweg kon hiervan profiteren. Via een afstandsschot werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de tweede helft leek de E5 opeens toch wat wakker geworden en zat er weer pit in het spel. Er werd weer goed overgespeeld en er werden mooie kansen gecreƫerd. Alleen ontbrak net al s in de eerste helft het geluk. Uiteindelijk viel dan toch de aansluitingstreffer. Owen die op het middenveld stond, was wat voorin blijven hangen stond geheel vrij. Hij kreeg de bal mooi aangespeeld en kon geheel vrij doorlopen richting de goal. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal prachtig binnen: 1-2, de mannen kregen weer wat hoop. De rest van de wedstrijd bleef de ploeg aandringen en hing de gelijkmaker in de lucht, maar helaas overheerste de pech bij de E5. Uiteindelijk moesten we dus toch onze meerdere herkennen in Groeneweg die na heel veel nederlagen in de vijfde klasse blij waren met een echte, spannende en gelijkwaardige wedstrijd. Hopelijk volgende week meer geluk. Hartelijk dank voor onze drie super invallers!