Opnieuw nipte nederlaag voor VEP E5

Vroeg in de morgen van 8 november ging de E5 van VEP op pad voor de uitwedstrijd tegen DWO. Aangezien de ploeg nog steeds maar uit 7 spelers bestaat, had Willem opnieuw een invaller geregeld. Oud teamgenoot Theo die nu in de F1 speelt, was bereid om voor zijn eigen wedstrijd ook nog bij de E5 in te vallen.

Mooi op tijd kwamen we aan in Zoetermeer, hopelijk ditmaal zonder snelheidsovertredingen, en konden we ons gaan opmaken voor de wedstrijd tegen de E8 van DWO. Deze jongens waren bijna allemaal een kop groter dan onze helden, dus het was weer even slikken bij aanvang. Toch begon VEP, met Theo op zijn vertrouwde plekje linksachter, prima aan de wedstrijd. Meteen na het fluitsignaal werd er een mooie driehoekje op de mat gelegd waardoor VEP direct liet zien dat de P’s van Passen en Positie er weer goed in zaten. Vanaf het begin ging VEP door middel van dit goede overspelen lekker in de aanval en leek het een kwestie van tijd voordat de score geopend zou worden door onze Veppers. Helaas lukte dit steeds niet en vergat VEP goed door te drukken. De tegenstander speelde namelijk behoorlijk langzaam en de E5 paste zich hier een beetje op aan in plaats van zelf het tempo op te voeren. Dus ondanks de goede beginfase van VEP was het DWO dat het eerste doelpunt maakte. De ploeg uit Zoetermeer profiteerde van een foutje in de verdediging en hun eerste kans, werd meteen verzilverd.  

De E5 rechtte echter zijn rug en ging gewoon door met mooi en goed overspelen en dit werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker. Ons spitsenduo Jayden en Milan speelde heel goed over en het was uiteindelijk Milan die de bal in de touwen joeg. Nu leek het de goede kant op te gaan, nu moest VEP doorzetten en op voorsprong komen. Helaas ging het achterin opnieuw fout. Waling die op rechtsachter stond probeerde zijn man te passeren, maar verloor de bal en in het vervolg hiervan kon DWO opnieuw scoren: 2-1. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer hetzelfde. VEP was aan het voetballen: prachtige aanvallen via Theo op links en Ramon op rechts, mooi combinerend met de mannen op het midden, Owen, Waling en Jens, waarna de bal uiteindelijk terechtkwam bij één van de spitsen. Toch lukte het scoren opnieuw niet. DWO dat voetballend minder was, maar een paar goede en snelle spelers had, wist ook elke keer gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van VEP. De E5 probeerde ook vaak met driehoekjes uit te verdedigen, in plaats van de bal gewoon weg te schieten, waardoor er hachelijke momenten voor de goal van Noah ontstonden. Eén van deze momenten leidde tot een corner voor DWO. Deze werd prachtig genomen en nog mooier ingekopt door een speler van DWO. Nu was het al 3-1 en leek het moeilijk te worden dit nog goed te maken. Willem wilde nog niet opgeven en wilde ook vooral de strijdlust nog wat opvoeren, dus hij stuurde ook Owen mee naar voren in de slotfase. De P van Pit ging nu pas echt in werking en VEP vocht voor wat het waard was in de laatste 5 minuten. Bijna iedereen ging mee naar voren, alleen Jens en Noah verdedigde nog het doel van VEP. Dit deden ze wel echt fantastisch, want ondanks dat het vaak 5 tegen 2 was, wist DWO niet meer te scoren. Noah wierp zich als een leeuw voor alle ballen die zijn richting op kwamen en zelfs als ze met drie man op hem af kwamen, wist hij nog te voorkomen dat er gescoord werd. Aan de andere kant lukte het uiteindelijk wel: na opnieuw een prachtige aanval kon Jayden de voorzet van Milan keurig binnentikken. De tijd was te kort voor de gelijkmaker, maar VEP had opnieuw laten zien dat ze voetballend en qua strijdlust heel wat in huis hebben. De eerste overwinning zal op deze manier niet lang op zich laten wachten!