VEP E5 wordt net te laat wakker

Vroeg in de wedstrijd een doelpunt tegen krijgen is een probleem waar niet alleen het Nederlands Elftal last van heeft. Ook de E5 van VEP heeft hier dit seizoen mee te kampen. Zo ook weer in de thuiswedstrijd tegen BSC’68, een ploeg waar enkele weken geleden nog tegen werd geoefend en met 5-1 van werd verloren. Ditmaal werd ons zevental aangevuld met Fabian uit de E4, een alleskunner die op elke positie uit de voeten kon. Willem sprak de jongens toe en waarschuwde hen om vooral vanaf het begin goed op te letten en fel te spelen, want we wilden niet weer op achterstand komen. Opnieuw gebeurde echter waar Willem voor gewaarschuwd had. BSC ging als een speer uit de startblokken en VEP liep er maar wat sloom achteraan. Het was dat Noah in de eerste vijf minuten diverse miraculeuze reddingen maakten, anders was het al veel eerder raak geweest, maar ook hij kon niet voorkomen dat BSC binnen een minuut of 10 op een 0-3 voorsprong stond. VEP was gewoonweg niet fel genoeg en stond niet op te letten. Pas na de 0-3 begon de ploeg een beetje te voetballen en werd er weer goed overgespeeld en zaten de spelers wat dichter op de huid van de tegenstander. Dit werd dan ook beloond met een eerste treffer. Fabian schoot de bal via een speler van BSC binnen. De marge werd wat verkleind gelukkig. Helaas was het nog voor rust opnieuw BSC dat Noah wist te passeren: 1-4.

In de rust hamerde Willem erop dat verliezen niet erg was, maar dat we wel met z’n allen er alles aan moesten doen om zo goed mogelijk te spelen en dat de jongens vooral ook plezier moesten hebben, want dat was het allerbelangrijkste. De opstelling werd nog wat veranderd. Jens ging als laatste man spelen, Owen op linksachter, Ramon weer op zijn vertrouwde plekje rechtsachter en Waling mid-mid. In de spits, Fabian, Jayden en Milan. In de tweede helft begon VEP zeer goed en wist meteen een mooie aanval op te bouwen, helaas leverde dit geen doelpunt op. De tegenstoot van BSC was wel meteen raak, dus nu was het al 1-5. Toch bleef VEP voetballen en gingen de koppies niet hangen. Er werd fel gespeeld, mooi overgespeeld en eindelijk liet de ploeg zien waartoe ze allemaal in staat zijn. Al gauw resulteerde dit in een prachtig doelpunt door Fabian, die mooi werd aangespeeld door Milan: 2-5. VEP bleef aandringen en ook werd er goed verdedigd. Jens verdeeld van achteruit goed het spel, waarna de vleugelverdedigers op konden stomen richting doel. Opnieuw werd het goede spel beloond met een mooi doelpunt. Milan werd mooi aangespeeld en speelde de keeper prachtig door zijn benen: 3-5. De tegenstanders werden een beetje nerveus en VEP kreeg meer en meer het gevoel dat het er nog in zat. Helaas viel toen opnieuw aan de andere kant een doelpunt en was de marge weer vergroot tot drie doelpunten. Toch bleef VEP opnieuw aandringen, de strijdlust en het knokken zat er nu duidelijk in en daarvoor alleen verdienen ze een grote pluim. Via opnieuw een speler van BSC wist Fabian de 4-6 te maken. Nog een minuut of 5 te gaan om gelijk te komen. In de slotfase brak Owen door de verdediging van BSC heen, maar werd genadeloos neergehaald. Via een prachtige vrije trap maakte Owen zelf de 5-6. Nu waren we heel dichtbij een gelijkspel. Helaas floot de overigens prima scheidsrechter bijna direct af en hadden we opnieuw net aan verloren. Volgende wedstrijd vanaf het begin opletten en het moet te doen zijn!