Eerste overwinning VEP E5 is een feit

Afgelopen zaterdag stond de vierde competitiewedstrijd voor de E5 van VEP op het programma. Na tot nu toe in de Beker en in de competitie steeds aangewezen te zijn op invallers om het team compleet te maken, was nu voor het eerst onze kersverse aanwinst Bram aanwezig.

Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen de E10 van TOGB. Een ploeg die toch al twee wedstrijden had gewonnen, dus niet te onderschatten was. De boodschap was vooral: meteen vanaf het begin er voor gaan, we moeten ons niet weer laten verrassen in de eerste minuten. Bram begon als linksachter en de rest van de ploeg stond op de gebruikelijke plek. Het was nog even wachten op de scheidsrechter, maar toen mochten de ploegen uiteindelijk van start. En ze hadden er zin in, dat was duidelijk. Vanaf het begin af aan zat er echt pit in het team en Bram had hier met zijn snelheid en behendigheid ook zeker een positieve invloed op. Binnen vijf minuten had het eigenlijk al 2-0 moeten staan, een bal op de lat en een bal op de paal, maar het zat nog even niet mee. VEP bleef echter aandringen en speelde weer mooi en goed voetbal en wist elkaar steeds moeiteloos te vinden. Ook Bram speelde mee alsof hij al jaren onderdeel was van de E5. Hij rukte geregeld op naar voren en combineerde mooi met Milan. Ondertussen was TOGB ook geregeld gevaarlijk, maar er werd goed verdedigd en Noah was de beste sluitpost die een team zich kan wensen. Het goede spel van VEP werd beloond met een doelpunt. Owen die zijn laatste man positie weer heel goed invulde, kwam opzetten naar voren en gaf een prachtige dieptepass door het midden op Jayden, die nam de bal prachtig aan en schoot zonder aarzelen vanaf een flinke afstand hoog in de goal. 1-0, eindelijk kwamen we keer op voorsprong! In de rest van de eerste helft bleef het spelbeeld een beetje hetzelfde, beide ploegen waren gevaarlijk en VEP kwam zeer goed weg toen TOGB een schot voor open doel miste. Aan de ander kant waren er nog kansen voor Bram, Waling en Ramon na harde schoten van ver af. De keeper van TOGB wist zich echter ook aardig stand te houden. VEP ging dus met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust begon VEP zeer sterk en leek het erop dat de score gemakkelijk uitgebreid ging worden. Jens passeerde op prachtige wijze zijn tegenstander en scoorde vervolgens bijna en ook Milan en Jayden hadden kansen. Helaas werd geen van deze kansen verzilverd en langzamerhand begon het spel zich vervolgens naar de andere kant te verschuiven. TOGB werd steeds sterker en was continu gevaarlijk. Ze creƫerden veel corners en die waren allemaal gevaarlijk. VEP verdedigde goed, maar het werd allemaal een beetje paniekerig en de jongens vergaten er voetballend uit te komen. Harde knallen naar voren kwamen steeds net zo hard weer terug en doordat de ploeg volledig naar achteren was geduwd, was het gat tussen de verdediging en de aanval veel te groot waardoor de spitsen niet meer bereikt werden. Kortom, de laatste 15 minuten van de tweede helft was het echt billenknijpen voor de ouders en de coaches. VEP hield echter stand en Noah bracht weer geregeld redding. Vlak voor tijd was er nog een zeer bloedstollend moment. Noah hield een schot van TOGB tegen, maar de bal rolde wat verder en bijna over de doellijn, maar Noah was er gelukkig net op tijd bij. Gelukkig floot de scheidsrechter precies op tijd af. En konden we juichen om deze toch benauwde zege. Een doelpuntje extra was leuk geweest, maar de eerste drie punten zijn in ieder geval binnen!