VEP E5 boekte mooie overwinning op Nieuwerkerk

Voor de E5 van VEP verloopt dit seizoen nog niet geheel vlekkeloos. Na de eerste twee maanden continu met invallers te moeten spelen, was daar dan eindelijk 8e man Bram. En prompt verliezen we afgelopen week, gelukkig tijdelijk, opnieuw een speler. Ramon had zijn arm gebroken met gym. Sterkte Ramon. Willem had al snel een invaller gevonden in de persoon van Levi, maar vervolgens bleek Milan vrijdag geveld door de griep. Zaterdagochtend bleek gelukkig ook Sam bereid om mee te doen, zodat we tenminste weer met een wisselspeler konden spelen. Kortom, na enig kunst en vliegwerk konden we beginnen aan de thuiswedstrijd. Het wachten was nog even op Levi die uit Gouda kwam waar hij met zijn eigen team had gespeeld. Dus we begonnen met 7 man.  

De eerste vijf minuten knalde VEP uit de startblokken. De begrippen pit en passie waren duidelijk in de hoofden geprent, want het was één lang offensief op het doel van Nieuwerkerk. Owen rende zich aan de rechterkant helemaal leeg en die bleek ook nog niet helemaal fit na een weekje ziek zijn. En helaas leverde het offensief van VEP nog geen doelpunt op, maar wel een paar spelers die al behoorlijk wat energie hadden opgemaakt. Gelukkig kwam Levi aangerend en konden we gebruik gaan maken van een wisselspeler. Ondertussen begon Nieuwerkerk meer een meer in de wedstrijd te komen en moest Sam die laatste man stond, alle zeilen bijzetten om ze er niet doorheen te laten. Ook VEP begon weer een beetje beter te voetballen en over te spelen en zo ontstond er een spannende wedstrijd waarbij VEP toch de bovenliggende partij leek. Dit werd beloond met een doelpunt. Invaller Levi die in de spits stond, kreeg de bal aangespeeld van Bram en liep met de bal aan de voet richting goal, hij trok vanaf links naar het midden en schoot hard richting goal, doelpunt: 1-0. In de rest van de eerst helft ging het nog wat op en neer, VEP hield stand, maar helaas lukte het ook nog niet om de voorsprong uit te breiden.

Na de rust ging Levi, die last had van zijn enkel, op doel en begon Noah op linksachter. Het bleef een spannende wedstrijd. Waarbij de Nieuwerkerkers duidelijk fysiek sterker waren, en VEP het vooral moest hebben van het voetballend vermogen. Als er maar goed en geconcentreerd werd overgespeeld, was de ploeg duidelijk beter. Ook in de tweede helft waren er veel kansen voor de E5. Een eindeloze scrimmage voor de goal, afstandsschoten van Bram en Waling en ook Jayden en Jens die een aantal keer in stelling werden gebracht, maar het lukte toch steeds niet om de bal er in te krijgen. Aan de andere kant bracht Levi geregeld zeer goed redding en bleef het dus allemaal zeer spannend. Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk raak. Bram gaf vanaf rechtsvoor een prachtige hoge voorzet, precies voor het doel van Nieuwerkerk. Noah kwam aanrennen en tikte de bal vanuit de lucht perfect binnen. Geweldige goal! En eindelijk een marge waarbij we even rustig adem konden halen. In de slotfase begon de vermoeidheid een beetje toe te slaan en kon Nieuwerkerk de aansluitende treffer maken en werd het dus toch nog weer even spannend in de laatste minuten. Het eindsignaal kwam dan ook als geroepen en voor de tweed keer deze competitie konden we 3 punten bijschrijven, met dank aan de fantastische invallers!