VEP E5 verliest van de koploper

In de eerste wedstrijd na de winterstop stond de uitwedstrijd tegen DSO op het programma. Eén van de vele ploegen in en rond Zoetermeer waar we dit seizoen tegen uitkomen. Omdat Ramon niet beschikbaar was en we liever niet met 7 man op pad gingen, werd Levi opgehaald uit Gouda waar hij al een wedstrijd gespeeld had.

Op het gloednieuwe complex van DSO mochten we op het kunstgrasveld aftrappen. VEP begon rustig overspelend. De opening naar voren werd echter nog moeilijk gevonden en het tempo lag net iets te laag. DSO profiteerde daarvan en na een minuut of 5 kreeg Noah het eerste doelpunt om zijn oren. Veel kansen hadden ze nog niet gehad, maar DSO speelde het balbezit makkelijk en effectief uit. De E5 liet zich niet van de kaart brengen en ging weer lekker door met overspelen. Dit ging steeds beter en steeds vaker kwamen we in de buurt van het doel van DSO. Bram die op linksachter geregeld mee naar voren kwam, speelde zich mooi vrij voor de goal en schoot hard en hoog in de kruising. Mooi doelpunt en we stonden weer gelijk. Het leek een wedstrijd te worden waarin beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren, dus het kon nog spannend worden. Opnieuw kon DSO echter profiteren van net wat te rustig spel van VEP. Bram speelde de bal net iets te kort terug op Noah, waarop een speler van DSO alert reageerde en de bal in het doel wist te werken. Heel erg jammer en vooral onnodig. Toch ging VEP door met goed voetbal. Inmiddels was ook Levi gearriveerd en kon er dus ook gewisseld worden. Levi speelde in de spits en was een paar keer zeer gevaarlijk. Ook Milan had een paar goede kansen, maar het geluk was niet aan onze zijde.  Met de 2-1 achterstand gingen we de kleedkamer in.

In de tweede helft ging Levi op doel en Noah in de verdediging. In het eerste deel van de tweede helft was het VEP dat de wedstrijd volledig in de hand had. Er werden hele mooie aanvallen opgebouwd. Jayden speelde lekker fel voorin en creëerde samen met Milan veel kansen en ook Waling kwam geregeld mee naar voren. Het was dus echt wachten op de gelijkmaker, maar zoals wel vaker dit seizoen ontbrak het VEP net aan dat beetje geluk en kracht om een doelpunt te maken. En zoals zo vaak, valt de goal dan uiteindelijk aan de andere kant. De eerste aanval van DSO, Levi had nog geen bal gehad, resulteerde meteen in de tegentreffer: 1-3. Nu gingen de koppies toch wel een beetje hangen.  En zag je het zelfvertrouwen wegvloeien. Heel erg jammer. In de slotfase van de tweede helft ontstonden er nog wat kwetsuren. Owen die altijd strijdt als een leeuw kreeg een bal in zijn gezicht en had een bloedneus. En ook Waling moest zich even aan de kant vervoegen met een pijnlijke knie. DSO kon profiteren en uit een corner werd e 4-1 en in het slot van de wedstrijd ook nog de 5-1 gemaakt. Een geflatteerde uitslag, maar de E5 weet de gecreëerde kansen niet te verzilveren.