Mooie overwinning VEP E5 op Moordrecht

Na de winterstop en de vele afgelastingen was het dan eindelijk weer zover. De E5 mocht weer de wei in. Een belangrijke uitwedstrijd tegen de hekkensluiter uit de poule, Moordrecht. En voor de E5 was het alweer even geleden dat er gewonnen werd, dus de mannen waren gretig.

Alle spelers waren aanwezig en aangezien de tegenstander 9 spelers had, werd er besloten 8 tegen 8 te spelen. Bram mocht het een keertje voorin proberen naast Milan en Jayden. Waling zoals gebruikelijk op het middenveld en de solide verdediging met Jens, Owen en Ramon en natuurlijk Noah op de goal.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat VEP voetballend veel sterker was, maar dat zoals zo vaak dit seizoen, de tegenstander wat meer kracht, lengte en in het geval van Moordrecht ook wat meer breedte had.  Ook was duidelijk dat de Veppers weer even moesten wennen aan het spelen van een wedstrijd. Het overspelen ging nog wat moeizaam en sommige spelers gingen iets te veel lopen met de bal waardoor ze over het algemeen hard gevloerd werden door de tegenstanders. Langzamerhand ontstonden er wel kansjes en begon het overspelen wat vloeiender te lopen. Bram schoot een keer op de lat en ook de andere spitsen werden steeds gevaarlijker in het strafschopgebied. Owen kwam af en toe op naar voren en ook Ramon liet weer zijn rush aan de rechterkant zien. Waling die een aantal keer zelf op avontuur ging, liet nu wel zien een echte teamspeler te zijn. Hij gaf de bal hoog voor het doel en Milan stond precies op tijd op de goede plek. Met zijn linkervoet wist hij hem prachtig over de keeper heen te werken. Mooi gedaan en de terechte voorsprong was daar. In het vervolg van de eerste helft moest VEP wel alert blijven, want Moordrecht wist nog een paar keer door te breken. Bij een opgelegde kans voor Moordrecht, spatte de bal uiteen op de paal, daar kwamen we goed weg. Dit was de wake up call voor VEP, want nu ging de ploeg weer voetballen. Waling gaf zijn tweede succesvolle assist op Bram die via de keeper raak schoot. Met een 0-2 voorsprong gingen we de rust in, dat was een lekker gevoel.

De tweede helft vertoonde eigenlijk hetzelfde speelbeeld. Voetballend was VEP veel beter, maar af en toe kwam Moordrecht gevaarlijk opzetten. Door goed verdedigend werk van Jens, Owen en Ramon en natuurlijk door het foutloze kepen van Noah, konden we de nul houden. En als slagroom op de taart wist ook de derde spits, Jayden, het doel te vinden. Na een mooi steekpassje van Waling, draaide Jayden richting goal en schoot de bal perfect langs de keeper: 0-3. In de slotfase werd Owen nog ongenadig hard neergehaald en moest hij vroegtijdig het veld verlaten. Met 7 tegen 7 werd de wedstrijd uitgespeeld en kon VEP met een mooie overwinning en 3 punten naar huis. Weer een stapje gestegen in de ranglijst.