VEP E5 laat Zoetermeer ontsnappen en verliest

Na de gewonnen wedstrijd tegen Moordrecht, was de E5 van VEP vastberaden om de stijging in de ranglijst door te zetten. Afgelopen zaterdag kwam Zoetermeer op bezoek dat slechts één plaatsje hoger stond. Door de afwezigheid van Ramon moesten we een beroep doen op een invaller, Sam uit de E8 was bereid om de verdediging van de E5 te komen versterken.

Met 8 tegen 8 gingen we van start tegen de behoorlijk grote en stevige jongens van Zoetermeer. De E5  is hier inmiddels wel aan gewend en laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Vanaf het begin van de wedstrijd was het dan ook VEP dat met goed voetbal de wedstrijd domineerde. Zoetermeer speelde voornamelijk het ‘lange halen, snel thuis’ voetbal, door continu de bal ver uit te schieten. De aanvallers van Zoetermeer konden er echter niet veel mee, dus het was steeds VEP dat de bal kon oppikken en kon gaan bouwen aan een nieuwe aanval. Zoetermeer had echter wel de dekking van de spelers goed op orde, dus het was af en toe lastig om de vrije man te vinden. VEP moest dus snel spelen en veel bewegen. Na een aantal mooie aanvallen die niet verzilverd werden, was het halverwege de eerste helft dan toch raak. Sam speelde vanachter uit de bal naar Bram die op linksachter speelde, Bram gaf op zijn beurt een mooie pass op Milan, en Milan koos keurig de verre hoek met een mooie bekeken schot en passeerde de keeper. Prachtig doelpunt en mooie aanval. Nu was de ban gebroken en leek het de coaches aan de kant tijd om de voorsprong uit te breiden. De spelers van de E5 waren het hier mee eens en begonnen aanval na aanval, helaas lukte het steeds niet om te scoren. Zoetermeer werd nu ondertussen wat sterker en kwam vaker opzetten naar voren. De mannen van de E5 gingen er niet naar toe en bleven wat afwachtend. Zoetermeer kwam steeds vaker in kansrijke positie, maar hun schoten waren vaak nog onbesuisd en tamelijk ongericht. Ondanks de kansen aan beide kanten bleef het bij een 1-0 voorsprong voor VEP.

Na de rust begon VEP nog steeds vol vertrouwen aan de tweede helft. Jayden werd een paar keer mooi in stelling gebracht, Milan stond geregeld vrij en had een aantal mooie kansen, maar toch wilde het maar niet lukken. Zoetermeer werd ondertussen steeds sterker en met een keihard schot via de onderkant van de lat, onhoudbaar voor Noah, trokken zij de stand gelijk. Deze domper was moeilijk te verwerken voor de mannen, de strijdlust leek een beetje weg te vloeien en algauw kon Zoetermeer hiervan profiteren. Een corner werd, opnieuw via onderkant lat, ingekopt. Nu was het na al die kansen voor VEP opeens 1-2. In de slotfase van de wedstrijd zette VEP nog even alles op alles om toch nog een punt te veroveren. Owen ging mee naar voren en was ook in de verdediging ijzersterk, hij vocht als een leeuw om te voorkomen dat Zoetermeer nog een keer kon scoren. In dit deel van de wedstrijd verloren we ook nog Jens die een paar keer hard onderuit werd gehaald. Hij ging voortijdig het veld af. Ondanks alle strijd moesten we toch onze meerdere erkennen in Zoetermeer en verlieten we het veld zonder punten.