VEP E5 verliest nipt

Het is dit seizoen een beetje moeilijk voor de verslaggever om een origineel verslag te schrijven. Elke wedstrijd vertoont enigszins hetzelfde beeld. De E5 speelt mooi voetbal, maar de tegenstanders maken de doelpunten. En bij winst of verlies, het verschil is steeds maar heel klein, of we nu tegen de nummer één spelen of tegen de hekkensluiter. Afgelopen zaterdag stond de return tegen de koploper DSO op het programma en ook deze wedstrijd vertoonde ongeveer hetzelfde patroon.

We gingen van start met invaller Fabian, die op stel en sprong naar VEP was gekomen omdat Jens ziek was. Fabian speelde in de aanval en de overige spelers stonden op hun vertrouwde posities. VEP begon gefocust en met veel strijd aan de wedstrijd en deed duidelijk niet onder voor de koploper die tot nu toe slechts één wedstrijd had verloren. De E5 combineerde goed en eigenlijk had DSO weinig in de melk te brokkelen. Het was steeds VEP dat de aanval opbouwde en veel kansen creëerde. Ook de verdediging stond goed. Owen laat niemand langs hem heen komen en ook Bram en Ramon zorgden ervoor dat de aanvallen van DSO werden tegengehouden. Willem stond continu te coachen vanaf de zijlijn, want het gevoel dat we de koploper zouden kunnen verslaan was prominent aanwezig. Ondanks het goede spel stak het probleem van dit seizoen opnieuw de kop op. Het scoren wilde niet lukken. Jayden, Fabian, Milan, Bram, allemaal hadden ze kansen of kansjes, maar het wilde niet lukken. Met een 0-0 stand gingen we de rust in.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongeveer hetzelfde. VEP bleef onvermoeibaar de aanval opzetten. En opnieuw werden er kansen gecreëerd. Waling had een mooie  passeeractie langs de achterlijn, maar schoot recht op de keeper. Jayden schoot op de paal, het zat gewoon niet mee. Het was om moedeloos van te worden. Toen opeens was er een mooie steekpass op Milan die richting goal rende, hij nam de bal mooi mee en kruiste voor zijn tegenstander langs en wilde net gaan schieten toen hij door twee verdedigers tegen de grond werd geduwd. De leiders van VEP en zelfs de leiders van DSO (zeiden ze na afloop) vonden het een penalty, maar de scheidsrechter zag er niets in en liet doorspelen. De keeper van DSO reageerde adequaat op de verwarring bij de Veppers en schoot de bal snel uit. Even was de concentratie weg in de verdediging van VEP en DSO kon profiteren door via een snelle en mooie aanval de 0-1 binnen te schieten. Wat een teleurstelling en zeer onverdiend. In de slotfase zette VEP nog even alles op alles om toch een puntje binnen te slepen, maar het wilde echt niet lukken. Het is zo jammer dat het mooie voetbal niet wordt beloond. Volgende week weer een nieuwe kans!