Spannende avondwedstrijd E5 eindigt in gelijkspel

Door personele problemen kon de wedstrijd van afgelopen zaterdag niet gespeeld worden. In overleg met Groeneweg werd de wedstrijd op woensdagavond half 7 gepland. Opnieuw was niet iedereen in de gelegenheid om mee te doen, dus moesten we een beroep doen op een aantal oude bekenden uit de E3. Levi, Gunbee en Joris uit de vroegere F7 en hun teamgenoot Rob hadden wel zin in een extra potje. Milan, Jayden, Noah, Bram en Waling waren de vaste teamspelers van de E5.

De weermannen hadden een zonovergoten dag beloofd, maar helaas was het de hele dag al ijzig koud. De ouders stonden dus te koukleumen aan de kant, maar de mannen hadden daar geen last van, want die schoten uit de startblokken. De eerste tien minuten lag het tempo gigantisch hoog en werd er prachtig gecombineerd en ontzettend fel gespeeld. Met name Joris en Levi zweepten de boel behoorlijk op en maakten ook mooie individuele acties. In de eerste periode werden ook behoorlijk wat kansen gecreƫerd, maar de goal wilde maar niet vallen. Een probleem waar de E5 al het hele seizoen mee kampt. Toch werd het flitsende spel beloond. Waling was zeer alert bij een ingooi voor VEP en gooide de bal snel richting Joris die hem prachtig meenam richting goal en met een slim schot de keeper wist te verschalken: 0-1. Helemaal verdiend. In het resterende deel van de eerste helft ging VEP vooral op jacht naar de volgende treffer. Het goede overspel en de snelheid ging er een beetje uit en er werd met name van afstand op doel geschoten. Bram had een aantal kansen, en ook Milan en Jayden waren vaak dichtbij een treffer. De keeper van Groeneweg was echter behoorlijk sterk, dus het leverde geen goals op. Ondertussen kwam Groeneweg ook steeds meer in de wedstrijd, dus moesten Rob en Gunbee achterin geregeld redding brengen. Ook Noah was weer goed op dreef en voorkwam dat Groeneweg langszij kon komen. Met deze kleine voorsprong gingen we toch met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld behoorlijk. VEP leek al zijn kruit in de eerste helft te hebben verschoten en Groeneweg leek als herboren. Steeds vaker wist de thuisploeg het spel te domineren en VEP naar achteren te duwen. Het mooie overspelen en het felle spel was een beetje weg en VEP kon geen vuist meer maken. Groeneweg werd meer en meer gevaarlijk en bij een corner was Noah kansloos door een kopbal die via de lat en de paal het doel in ging. 1-1 wat een domper. Opnieuw leken we de grip op de wedstrijd te verliezen. Niet veel later was het opnieuw raak voor Groeneweg. Bij een kluts voor de goal belandde de bal uiteindelijk achter Noah in het doel: 2-1. De moed zonk iedereen in de schoenen, maar al snel wist de ploeg toch de rug weer te rechten en werd er gevochten voor het gelijkspel. Groeneweg was nog een aantal keer gevaarlijk en Gunbee redde op de lijn bij een inzet van de thuisploeg. Er was nog een afgekeurd doelpunt van Groeneweg, kortom, het was bloedspannend. Uiteindelijk werd het harde werken van de ploeg beloond. Bram die geregeld op links naar voren kwam opstomen rende ook nu weer met de bal aan de voet richting goal. Hij schoot, niet eens heel hard, maar door een lastige stuit werd de keeper verrast en belande de bal toch in de goal: 2-2. Dit was een verdiende uitslag, maar toch ging VEP in de slotfase nog even voor de volle winst. Joris maakte nog een paar weergaloze acties, maar wist de bal net niet bij een medespeler te krijgen. En in de allerlaatste minuut kopte Jayden nog bijna een corner in het doel, dat was een prachtig slot geweest, maar nu bleef het steken bij 2-2. Op basis van de wedstrijd eigenlijk wel een eerlijke uitslag. Hartelijk dank voor onze fantastische invallers!