VEP E5 boekt overwinning op Nieuwerkerk

Deze zaterdag stond voor de E5 de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. Door de afwezigheid van Ramon en Jayden, was het weer even puzzelen om het team compleet te krijgen. Jeen uit de F1 en Levi uit de E3 waren gelukkig beiden bereid om na hun eigen wedstrijd ook nog met de E5 mee te doen. Jeen werd opgepikt bij Donk in Gouda en Levi zou later komen. Na, voor sommige mensen wat omzwervingen, stonden we om half 12 klaar voor de aftrap. Tegenwoordig hoeven we de ploeg niet meer aan te jagen aan het begin van de wedstrijd, want ze gaan steeds goed uit de startblokken. Ook nu was er meteen een mooie aanval. Owen die op rechtsachter stond, kwam met de bal aan de voet opzetten naar voren en gaf de bal mooi voor richting Jeen. De bal kwam echter tegen de hand van een verdediger van Nieuwerkerk en tot onze verbazing legde de scheidsrechter de bal meteen op de stip. Dat hadden we nog niet vaak meegemaakt, al helemaal niet zo vroeg in de wedstrijd. Jeen mocht de penalty nemen en hij schoot hem koelbloedig in de linkerhoek: 0-1. Dat was een comfortabel begin. Gelukkig ging VEP niet achterover leunen na deze voorsprong, maar bleef lekker aanvallen. Er werd mooi gecombineerd en in de achterhoede stond Jens als laatste man de boel keurig te controleren. Er werden een aantal kansen gecreëerd en al gauw was het opnieuw raak. Milan schoot vanaf links op doel en de keeper duwde de bal met zijn handen zo de touwen in: 0-2. Dat ging lekker. Ondertussen werd Nieuwerkerk wel wat vaker gevaarlijk en sloeg de vermoeidheid bij de Veppers een beetje toe. De wissel in de persoon van Levi was nog niet gearriveerd, dus de mannen moesten nog even op hun tanden bijten. De rust kwam dan ook als geroepen en met deze mooie voorsprong gingen we de kleedkamer in.

De tweede helft begonnen we met dezelfde opstelling. En opnieuw begon VEP goed. De vleugelverdedigers Bram en Owen kwamen geregeld via de flanken opzetten en Waling rende zoals gebruikelijk heen en weer op het middenveld tussen verdediging en aanval. Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft arriveerde dan eindelijk Levi. Hij mocht meteen het veld in op de plek van Milan in de spits. Hij had nog geen bal aangeraakt toen hij een mooie steekpass van Jeen in de voeten kreeg. Hij draaide zich om richting goal en passeerde met een mooi geplaatst schot de keeper: 0-3. Het kon bijna niet mooier. Na dit doelpunt leek er toch opeens een knop om te gaan bij Nieuwerkerk, want ze werden steeds gevaarlijker en begonnen meer druk uit te oefenen op de verdediging van VEP. Een schot van grote afstand belandde vervolgens met een boog over Noah heen die totaal verrast werd door dit onverwachte schot: 1-3. Er was nog niets aan de hand, maar de tweede helft duurde nog lang, dus we moesten wel gaan oppassen. Gelukkig creëerde VEP zelf ook kansen en was het opnieuw Levi die in kansrijke positie voor de goal kwam, we hadden hem eigenlijk al geteld, maar hij ging net naast. Nieuwerkerk had inmiddels wel wat meer vertrouwen gekregen en al vrij snel scoorden zij ook de 2-3. Op de één of andere manier moet de E5 het altijd bloedstollend spannend maken. In de laatste periode van de wedstrijd was opnieuw Levi dichtbij de vierde treffer. Helaas ging hij over. Nieuwerkerk zette nog even alles op alles om het gelijkspel binnen te slepen. Maar gelukkig zette ook VEP alles op alles om de 3 punten mee naar huis te nemen. Noah, Jens, Owen, Bram en Waling verdedigden alsof hun leven er van af hing en ook Jeen ging mee terug om een hand je te helpen. Het fluitsignaal van de scheidsrechter kwam dan ook als geroepen. Weer een mooie overwinning voor de E5. Met dank aan onze fantastische invallers!