VEP E5 deelt de punten met Soccerboys

Na het vrije Paasweekeinde stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Soccerboys op het programma. Van de uitwedstrijd herinnerde we ons vooral dat de spelers zeer groot en stevig waren en dat ze hard konden schieten. Er werd toen een 5-1 nederlaag geleden, maar aangezien de returnwedstrijden tot nu toe met beter resultaat worden afgesloten, hadden we ook nu goede moed. De krappe selectie van de E5 werd aangevuld met twee jongens uit de E2, Sam en Bo. Sam ging in de spits spelen, en Bo speelde ook op zijn vertrouwde positie, linksachter.

VEP ging vanaf het eerste fluitsignaal goed van start. Al binnen een paar minuten kreeg Sam een dot van een kans, maar helaas schoot hij over. Toch gaf dit moed voor deze wedstrijd. Ditmaal liet de E5 zich niet imponeren door de lengte van de tegenstanders en gingen gewoon lekker voetballen. Er werd goed overgespeeld, alleen kwam het spel af en toe wat onrustig over. Ballen werden wat paniekerig naar voren geschoten in plaats van even rustig aannemen en een goede pass geven. Toch was VEP de bovenliggende partij in de eerste helft. De vleugelverdedigers Bo en Bram gingen vaak mee naar voren en vormden veel dreiging voor het doel van Soccerboys. Op het middenveld veroverde Waling veel ballen en Jens, Milan en Sam hadden geregeld kansen, maar hij wilde er nog niet in. Ook het geluk was niet erg aan de zijde van de E5, want een zeer goede inzet van Owen bij een corner, belandde op de paal. Ondertussen ging Soccerboys niet erg zorgvuldig om met de kansen die zij af en toe zelf creƫerde, dus Noah kwam geen moment in de problemen. Met een 0-0 stand gingen we uiteindelijk de rust in.

In de tweede helft was het weer opeens wat onrustiger geworden en ging het niet alleen een beetje regenen, maar was ook de wind flink opgestoken. En die had de E5 precies tegen. Dit maakte het spel een stuk moeilijker. De uittrappen van Noah kwamen lang niet zo ver als in de eerste helft, dus het hele team moest iets verder terugzakken om de ballen op te komen halen. De passes werden ook lastiger, en kwamen minder vaak aan. Toch bleef VEP goed opbouwend voetbal spelen en was de ploeg geregeld gevaarlijk voor de uitstekende keeper van Soccerboys. Toch kon hij uiteindelijk de inzet van Jens niet keren. Een goede voorzet van Bo werd door Jens keurig via de binnenkant van de paal ingetikt. De ontlading was groot bij de ploeg en de daarop volgende ontspanning werd hen dan ook fataal. Binnen een minuut na het doelpunt lag de bal er al aan de andere kant in. Een moment van onoplettendheid en Soccerboys combineerde snel richting doel en liet Noah kansloos: 1-1. Dat was een domper. Daarna was de E5 weer op scherp gezet en werden er nog vele kansen gecreƫerd, maar het lukte de ploeg niet om te scoren. Opnieuw een betere uitslag dan in de uitwedstrijd, maar geheel tevreden was de ploeg toch niet. Er had meer ingezeten. De mannen hebben er in ieder geval alles aan gedaan. Met dank aan onze fantastische invallers Bo en Sam.