VEP E5 laat koploper BSC’68 ontsnappen

Afgelopen zaterdag werd de E5 al om 8:30 uur verwacht in Benthuizen voor de uitwedstrijd tegen BSC’68. Deze ploeg is in een spannende strijd verwikkeld om het kampioenschap met buurman DSO. Aan de E5 de taak om het een beetje spannend te maken en vooral ook te werken aan de eigen positie op de ranglijst. Met invaller Levi in de gelederen gingen we op pad. Keurig op tijd kwamen we aan, dus er was nog tijd voor koffie en de jongens konden rustig nog even inspelen.

De E5 begon beheerst en geconcentreerd aan de wedstrijd. Ondanks het vroege uur was de ploeg alert en gretig. Al binnen 5 minuten was het raak voor VEP. Waling ving een door de keeper uitgeschoten bal op op het middenveld, en schoot hem direct uit de lucht rustig naar voren richting Levi. De bal vloog over de verdediging van BSC heen en na de stuit tikte Levi de bal prachtig over de keeper heen, doelpunt: 0-1. Wat een droomstart voor VEP en een domper voor de tegenstander. De coach van BSC was duidelijk niet blij met zijn ploeg en het roepen en schreeuwen op een zeer negatieve manier dat vanaf het begin van de wedstrijd al bezig was, werd nu alleen maar erger. De E5 ging ondertussen rustig door met goed voetballen en aanvallen. Dit resulteerde in een corner voor VEP. Levi, die er om bekend staat de corners er rechtstreeks in te kunnen schieten, speelde nu de bal op Bram die aan de linkerkant helemaal vrij stond. Hij kon rustig aanleggen en schoot de bal met een prachtig boog over alles en iedereen inclusief de keeper heen: 0-2! Dit kon nog wel eens een leuke ochtend worden. Vlak na dit doelpunt had Milan na een zeer mooie aanval nog een kans op de 0-3, maar helaas werd zijn inzet door de keeper gekeerd. Ondertussen leek BSC te beseffen dat het kampioenschap in het geding was, en anders herinnerde de coach hen daar op ongezouten wijze wel aan, dus werden ze gedurende de eerste helft steeds sterker en ontstonden er kansjes. Noah moest al een paar keer ingrijpen en was in de één op één situaties weer ijzersterk. Vlak voor rust kon hij een schot van BSC niet in één keer klemvast krijgen en belandde de bal op de doellijn. De scheidsrechter telde een doelpunt, al waren de meningen daar wat over verdeeld. Met een 1-2 stand gingen we de rust in. BSC hield er wat eigen regels op na qua rusttijd, dus we bleven op het veld en al na een minuut of 7 werd er weer gestart. De koeken werden naar binnen gewerkt en de ploeg moest weer het veld in. Al vrij snel in de eerste helft liet de E5 opnieuw zien dat het, ondanks de lage klassering in de ranglijst, voor niets of niemand hoeft onder te doen. Een hoge voorzet van Bram, werd op het laatste moment nog net door Jens langs de keeper getikt: 1-3. De marge was weer wat vergroot. Dit leek de wake-up call voor BSC. De ploeg ging knokken voor wat het waard was om in de kampioensrace te blijven en kwam al vrij snel op 2-3. VEP bleef ondertussen aanvallen, een mooi afstandsschot van Waling ging maar net naast. En ook Bram en Levi probeerden het van afstand. De drive was er nog wel zeker bij de E5, maar de vermoeidheid leek de boventoon te gaan voeren en er werd minder secuur gevoetbald. Na mooie acties werd er net te laat of niet overgespeeld en liepen spelers zich vast. En ook in de verdediging liet VEP af en toe steekjes vallen. BSC daarentegen ging goed combineren en met veel snelheid gingen zij continu in de aanval. Een corner en de daaropvolgende kluts leverde de 3-3 op. En in de slotfase konden Ramon, Owen en Noah ondanks hun grote inzet niet voorkomen dat de thuisploeg ook nog op een 4-3 voorsprong kwam. Met deze eindstand werd de wedstrijd afgefloten. De E5 had als geknokt, heel mooi voetbal laten zien, maar toch helaas verloren.