De E5 speelt opnieuw gelijk

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen stond afgelopen zaterdag op het programma. En opnieuw moesten we zeer vroeg verzamelen, half 8, zodat we om half 9 aan de wedstrijd in en tegen Zoetermeer van start konden. Ditmaal hadden we Jari uit de E7 bereid gevonden om mee te doen. Mooi op tijd stonden we op de grasmat van Zoetermeer. Hoewel het woord grasmat niet echt van toepassing was op deze zandvlakte met her en der een groen sprietje. Een ware knollentuin dus met veel hobbels. Een veld waar de meeste jongens van de E5 niet echt blij van worden, ondanks het vele trainen op veld 5 bij VEP.

Toch ging de ploeg vol goede moed van start. De pit zit er tegenwoordig vanaf het begin van de wedstrijd wel in en ook de passie is duidelijk aanwezig. En gelukkig is ook het plezier weer in ruime mate aanwezig. Genoeg ingredienten dus voor een mooie wedstrijd. VEP begon lekker met overspelen en wist al snel invaller Jari te vinden die naast Milan en Jens in de spits stond. We speelden op verzoek van de tegenstander met 8 tegen 8, dus geen wissels dit keer. VEP was in het begin van de wedstrijd al geregeld gevaarlijk door goede uittrappen van Noah die over de verdediging van Zoetermeer stuitte en waar Jari steeds goed op inspeelde. De keeper kwam echter goed uit zijn doel, dus de kansen konden nog niet verzilverd worden. Op het middenveld werden veel ballen door Waling opgevangen en ook de verdediging met Owen, Ramon en Bram stond weer stevig. Toch had ook Zoetermeer een aantal snelle spelers die soms opeens wisten door te breken. Het was dus, zoals zo vaak dit seizoen, een spannende wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Toch was het VEP dat de score opende. Nadat Jari al twee keer ongenadig hard op de uitlopende keeper was gestuit, wist hij nu, na een pass van Waling, de bal vast te houden en richting doel te dribbelen. Zijn inzet werd nog wat aangeraakt door de keeper, maar Jens was aan de rechterkant goed meegelopen en wist de bal nog met een laatste tikje het doel in te werken: 0-1. De E5 bleef in de rest van de eerste helft goed aanvallen en creëerde meerdere kansen. Helaas was het toch vlak voor rust Zoetermeer dat de stand gelijk trok en waardoor we met 1-1 ietwat katerig de rust ingingen. Net als vorige week een korte rust, op het veld. Een kleine wijziging in de opstelling, Jens ging op linksachter en Bram samen met Waling op het middenveld.

De tweede helft vertoonde ongeveer hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen waren geregeld gevaarlijk. Al leek de E5 iets meer kansen te creëeren. Bram kwam een paar keer in kansrijke positie, Jari schoot een aantal keer hard op doel, maar stuitte steeds op de keeper. Deze doelverdediger was een andere dan in de eerste helft, en was duidelijk zeer sterk. Een prachtig gecurvde bal van Waling leek zo in de kruising te gaan, maar werd nog net uit het doel gestompt door de keeper. Ondertussen had ook Zoetermeer een aantal kansen en schoot twee keer op de lat, of Noah redde uitstekend. Kortom, het bleef de gehele tweede helft bloedstollend spannend, maar er vielen geen doelpunten. Met één puntje vertrokken we dus weer naar Woerden. Met veel dank aan Jari voor het invallen!