De E5 sluit seizoen af met ruime zege

Afgelopen zaterdag stond voor de E5 de seizoensafsluiter op het programma. De thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst, Moordrecht. Vanwege vakanties misten we Jens en Ramon. Maar gelukkig waren Jeen uit de F1 en Sam en Stan uit de E2 bereid om met ons mee te doen.

Met voornamelijk de eigen spelers in de verdediging, Noah op doel, Bram, Owen en Waling achterin en onze gasten op het middenveld en naast Milan in de aanval, gingen we van start. Moordrecht heeft dit seizoen nog geen potje gewonnen, maar is wel een stugge ploeg met vooral grote en wat stevige spelers, dus er moest vooral goed en snel worden overgespeeld om de gaatjes in de defensie te vinden. Dat lukte goed en in de eerste paar minuten waren er al heel wat kansen . Stan die op rechtsvoor speelde, dolde geregeld de tegenstanders en bediende Milan met een aantal goede voorzetten. Helaas wist Milan de kansen nog niet te benutten, maar het eerste doelpunt hing wel degelijk in de lucht. Na een minuut of tien was het Stan die zelf de bal in de touwen joeg: 1-0. Vervolgens was er wat verslapping van de aandacht bij VEP en daar wist Moordrecht met een goede goal van te profiteren: 1-1. Hierna werd de E5 echt wakker en werd er mooi van achteruit opgebouwd, al was het soms lastig om de vrije man te vinden door de drukte op de helft van Moordrecht. Algauw kon Stan de 2-1 en ook de 3-1 op het scorebord zetten. En was het in de slotfase van de eerste helft Sam die keurig de 4-1 inschoot.

De tweede helft begon behoorlijk mat van de kant van VEP. Het vuur leek er een beetje uit en men geloofde het wel, zo leek het. Moordrecht wist hier goed van te profiteren en binnen de kortste keren maakten zij de 4-2. Er ontstond wat hoop aan Moordrechtse zijde, misschien zouden ze toch wel een kansje maken. Deze hoop werd echter weer de grond ingeboord door onze Veppers. De ploeg begon weer te voetballen en goed over te spelen en daardoor ontstonden weer de kansen. Milan die in de eerste helft nog even warm moest draaien, was nu wel trefzeker op een voorzet van Stan: 5-2. En ook de 6-2 kon op naam van Milan worden geschreven. Ondertussen stonden bijna alle E5 spelers op de helft van Moordrecht en werd er continu gezocht naar de vrije man. Jeen en Sam strooiden met passjes op het middenveld en ook de verdedigers sloten goed aan om afvallende ballen weer naar voren te passen. Al gauw kon er weer gejuicht worden. Stan maakte zijn vierde van de ochtend: 7-2. De 8-2 kon op naam van aanvoerder Waling worden geschreven, die de kort gespeelde corner van Stan, vanaf rechts direct in de goal kon schieten. Vervolgens werd het door opnieuw Stan nog eens 9-2. En wist topscorer van de E5, Milan, het tiende doelpunt binnen te schieten. Al gauw was het daarna afgelopen. De wedstrijd was lang niet zo spannend geweest als de meeste wedstrijden dit seizoen. Maar dat was voor de coaches en de ouders ook wel eens fijn.