Prachtige overwinning op SC Woerden

Op zaterdag 13 april stond voor de tweede keer in twee weken een ontmoeting met stadgenoot SC Woerden op het programma. Eerst even verzamelen bij VEP voor een bakje koffie waarna nota bene Willem ons sommeerde dat we toch echt weg moesten. Monique, onze missie is volbracht ;-)

Op naar Woerden dus, die in de thuiswedstrijd met 2-0 was verslagen. In deze poule moet echter niemand onderschat worden, want vorige week had Woerden toch nog maar even koploper Alphen verslagen. Dus het was zaak om scherp te blijven en vooral niets weg te geven. De discussie om de keepershandschoenen wordt de laatste tijd niet meer gevoerd. Noah is de enige echte doelman van de F7 en ook nu nam hij deze taak weer graag op zich. Ook de overige spelers werden in positie gezet, dus we konden van start. De VEPPERS hadden aan het begin van de wedstrijd weer eens last van wat dromerigheid en sloomheid en daarmee gaven ze Woerden de kans om snel aan te vallen. Al snel was er dan ook een gevaarlijk moment voor het doel van Noah. Gelukkig was de verdediging in de personen van Gunbee en Waling snel ter plekke en was het gevaar even geweken. Na een paar minuten hadden onze helden weer door dat ze op een voetbalveld stonden en dat het de bedoeling was dat ze doelpunten gingen maken en kon de wedstrijd pas echt beginnen. En hoe! Opeens waren daar weer de prachtige passes, driehoekjes en één tweetjes die we de afgelopen weken op de training ook zo goed zien lukken. En waar het in de afgelopen wedstrijden wel eens bij over passen alleen bleef, werd er nu ook echt doelgericht gespeeld. Na een mooie assist van Joris, ging Ramon er met de bal vandoor richting doel en zonder aarzelen joeg hij de bal in de touwen. 0-1, dat was even een lekker begin. En vanaf dat moment waren de jongens helemaal los. Ze bleven prachtig combineren en kaatsen. Hoessein had duidelijk ook twee trainingen in de benen, want die was steeds betrokken bij het mooie overspel. Net als Joris, Ramon en Theo. Eigenlijk kan iedereen hier wel genoemd worden, want er werd echt als een team gespeeld en bijna alle passes kwamen goed aan. Al gauw resulteerde dit in het tweede doelpunt. Levi werd aangespeeld door Milan en van ver schoot Levi hard en hoog op doel, via de binnenkant van de paal, was het opnieuw een doelpunt. 0-2, nu konden we echt even rustig ademhalen aan de kant. Toch kwam ook Woerden geregeld opzetten en verrichte Noah nog een paar mooie reddingen en forceerde Woerden enkele corners. Bij vlagen werd er verschrikkelijk riskant uitverdedigd door VEP, maar Woerden kon niet tot scoren komen. VEP daarentegen wel. In één van de vele opbouwende aanvallen, gaf Ramon de bal aan Joris en die rende richting doel, met buitenkantje voet verschalkte hij de keeper, en maakte er 0-3 van. Zoveel doelpunten hadden we allang niet gezien in één helft, althans, niet in het voordeel van VEP. In de slotfase werd het zelfs nog 0-4. Cornerspecialist Levi slingerde de bal hard en hoog voor het doel en via het hoofd van een Woerdenspeler verdween hij in de goal. Prachtig doelpunt.

Na een mooie speech van Willem waarin de hoofdthema’s teamwerk en plezier waren, konden we ons weer opmaken voor de tweede helft en verheugden we ons op nog meer doelpunten. Dit viel echter wat tegen. De wind was behoorlijk opgestoken en deze had VEP nu tegen. En Woerden leek zich nog tot het uiterste in te spannen om toch nog een doelpunt te maken. In het eerste deel van de tweede helft speelde de wedstrijd zich vooral voor het doel van Noah af. De VEPPERS kregen de bal maar niet weggewerkt en Noah moest volop aan de bak om zijn doel schoon te houden. Af en toe was er wel een uitbraak, maar de schoten van VEP misten wat kracht om echt gevaarlijk te worden. Bij de zoveelste corner voor Woerden, maakte Theo hands en was het een penalty. Noah kon weinig beginnen tegen het goed geplaatste schot van de Woerden aanvaller: 1-4 dus. In het restant van de wedstrijd deed VEP erg hard zijn best om nog te scoren. Joris en Milan hadden grote kansen, maar de bal werd steeds van de lijn gehaald. Ondanks heel veel drukte in het strafschopgebied van Woerden, kon de bal niet in het doel gewerkt worden. Aan de andere kant van het veld, maakte ook Gunbee nog een prachtige redding door de bal van de lijn te halen. Kortom, de tweede helft was behoorlijk spectaculair, maar helaas zonder doelpunten voor VEP. De scheidsrechter floot af bij een 1-4 stand en de Veppers konden terugkijken op een zeer goede en mooie overwinning, dankzij zeer goed teamspel. En ook bij het nemen van de penalty’s waren ze solidair, want iedereen miste!