Enerverende wedstrijd tegen ARC eindigt in nederlaag

Het seizoen loopt al bijna op het einde en nu pas stond de eerste ontmoeting met de derde Alphense club, ARC, op het programma. ARC dat stiekem in de luwte aast op het kampioenschap. Want ze staan weliswaar niet bovenaan, maar met nog drie inhaalwedstrijden te gaan, is de kans vrij groot dat ze koploper Alphen voorbij gaan streven.

Helaas moesten we het in deze competitietopper stellen zonder Milan en Hoessein, vanwege het afzwemmen (gefeliciteerd jongens) en Gunbee en Theo vanwege een familiefeest. Ook Willem was afwezig, dus aan Robert de schone taak om de leiding op zich te nemen en genoeg invallers te regelen. Dat laatste is goed gelukt, want in de kleedkamer stonden al klaar: Thijs, Joey en Fabian. Alledrie hadden al een wedstrijd in de benen, maar hadden zin in nog een potje. Het was even puzzelen hoe de jongens opgesteld gingen worden, want met name verdedigend misten we wel wat kracht. Naast Waling begonnen we dan ook met Joris en Thijs in de verdediging. Ron floot voor het begin van de wedstrijd en tik, tak, daar ging ARC, binnen 30 seconden waren ze bij het doel en hadden ze gescoord: 0-1, dit kon wel eens een zware wedstrijd worden. Toch lieten onze helden de koppies niet hangen en gingen ze gewoon rustig door met het overspelen en het opbouwen van de aanval. Op het middenveld waren Joris, Levi en Ramon weer goed aan het overspelen en algauw was er dan ook dreiging voor de goal van ARC. De invallers in de aanval, Joey en Fabian, maakten het de tegenstanders goed moeilijk. En toen werd er een vrije trap toegekend aan VEP, op een mooi plekje voor vrije trappenspecialist Waling. Waling aarzelde geen moment, legde aan en schoot de bal snoeihard en hoog in de linkerbovenhoek, kansloos voor de keeper. Dit gaf de ploeg weer wat vertrouwen. Ze konden wel degelijk tegenstand bieden tegen deze sterke ploeg.

Na de 1-1 werd het weer heel snel 1-2. Het was heel erg duidelijk dat de verdedigende kracht van de gebroeders Fransiscus gemist werd. Joris en Thijs werkten hard, maar hebben beiden duidelijk ook een drang naar voren, dus vaak ontstonden er grote gaten in de verdediging. Ook Waling is gewend om wat meer naar voren te spelen, samen met Ramon kon hij wel goed storen op het middenveld en vanuit zo’n moment ontstond dan ook de 2-2. De bal werd opgepikt, naar Joris gespeeld, die hem breed legde op Fabian, die hem vervolgens voorzette op Joey. Joey liet zien een goede spits te zijn en knalde de bal er feilloos in: 2-2. Wat een spannende wedstrijd.

In de rest van de eerste helft werd de verdediging echt weggespeeld. Ongelofelijk, het leek wel alsof er veel meer rood-zwarte shirtjes op het veld stonden dan wit-zwarte, vooral vlak voor het doel van Noah stonden er elke keer wel 2 vrij. Noah kon dus niet voorkomen dat het 2-3 en vervolgens ook nog 2-4 werd.

Na de tactische bespreking in de rust kon er begonnen worden aan de tweede helft waarin VEP ook nog eens de wind tegen had. De tweede helft verliep echter wat rustiger en er vielen niet meteen allerlei doelpunten. VEP was weer opbouwend aan het spelen en er vielen wat minder gaten in de verdediging. Na een mooie voorzet van Joey, kon teamgenoot Fabian de aansluitende treffer maken: 3-4. Mooi, zo konden we ARC nog even laten zweten. Vlak daarna gebeurde er helaas aan de andere kant hetzelfde. De enige man in de verdediging, Waling werd gepasseerd en de speler van ARC ging alleen op Noah af, Noah aarzelde, maar kwam niet zijn doel uit, waardoor ARC de hoek voor het uitkiezen had: 3-5. Daarna ging de wedstrijd nog tamelijk gelijk op, VEP had kansen en met name ARC had heel veel kansen, maar Noah liet zien dat hij geleerd had van het vijfde tegendoelpunt. Hij kwam steeds zijn goal uit en voorkwam keer op keer dat ARC kon scoren. De wedstrijd eindigde dus in een 3-5 nederlaag, niet slecht tegen de beoogde kampioen, maar met een iets betere verdediging hadden we best kans gehad. Dank voor de invallers, jullie hebben het super gedaan!