De F3 begint met een mooie overwinning

En opeens is het dan alweer zover. De vakantie is nog niet eens voorbij, de scholen moeten nog beginnen en er is nog geen training geweest, maar toch stond de eerste wedstrijd voor de beker al op het programma. Coach en trainer Willem heeft naast de oudgedienden uit de F7 (Noah, Ramon, Theo, Milan en Waling) versterking gekregen van Jeen, Owen en Martin. Martin was nog op vakantie zaterdag, dus de F3 moest het doen met 7 man sterk in de uitwedstrijd tegen oude bekende Siveo.

Het was natuurlijk even zoeken naar een evenwicht met dit nieuwe team. Dat bleek wel bij de tactische bespreking in de kleedkamer. Opeens wilde er niemand in de spits, zelfs Milan niet die normaal gesproken bijna in het doel van de tegenstander staat. Na wat overredingskracht van Willem werd er toch een opstelling gevonden waar de heren zich in konden vinden. Waling werd benoemd tot aanvoerder en samen met Milan verzorgde hij de aftrap. En ondanks dat de spelers een beetje aan elkaar moesten wennen en ze toch twee maanden geen wedstrijd hadden gespeeld, liep het vanaf het begin af aan goed. Er werd goed overgespeeld, iedereen bleef goed op zijn positie spelen waardoor er ook veel ruimte op het veld ontstond. VEP gebruikte de hele breedte van het veld, terwijl Siveo meer op een kluit speelde. Owen bleek een hele goede verdediger te zijn, dus Waling durfde het aan om iets verder naar voren te gaan spelen. En gelukkig verdedigde ook Ramon heel goed mee. Theo dolde de een na de andere speler van Siveo en Jeen strooide met wat listige steekpaasjes. Al gauw ontstonden er dan ook kansen voor VEP, Theo knalde op de paal, Ramon schoot van grote afstand hard op doel, maar helaas werden ze niet verzilverd. Toen na een minuut of 10 bleek dat Jeen niet zo lekker was en toch echt even aan de kant moest gaan zitten, kantelde het spel een beetje. VEP speelde maar met z’n zessen en opeens na wat matig uitverdedigen was er een kans voor de goede spits van Siveo en die schoot feilloos in. Tegen de verhoudingen in, stond VEP opeens met 1-0 achter. Gelukkig was dit niet van lange duur. Na een hoog schot van Waling richting het doel van Siveo, kon Milan de bal na de stuit op de slof nemen en schoot hij prachtig de gelijkmaker binnen. Het bleef wel spannend want Siveo was niet ongevaarlijk en Noah moest geregeld ingrijpen en daarmee bewees hij weer eens zijn waarde voor het team.

Na de rust kon Jeen gelukkig weer meedoen en kon het team weer op volle oorlogssterkte het veld in. De ploeg was gebrand op de overwinning en bleef rustig de aanval opbouwen en kansen creëren. Jeen gaf een mooie voorzet op Milan, die vervolgens zijn tweede doelpunt van de dag maakte en VEP op voorsprong bracht. En VEP ging door, Waling ging een aantal keer met de bal aan de haal, maar miste nog net de scherpte om het af te maken. Owen bleek wel trefzeker, vanaf een flinke afstand schoot hij hard en hoog in, prachtig doelpunt: 1-3. Een marge waarbij de ouders aan de kant weer een beetje rustig adem konden halen, want het was al met al weer een hele spannende wedstrijd. En nog was de koek niet op. Na een mooie voorzet van Waling op Milan kon die zijn derde doelpunt noteren: 1-4. In de slotfase liet de spits van Siveo opnieuw zien gevaarlijk te zijn, hij schoot keihard en kansloos voor Noah de 2-4 binnen, maar dat mocht de pret niet drukken. De eerste overwinning van de F3 was een feit en deze was tot stand gekomen met mooi en erg leuk voetbal. Een mooie start van het seizoen!